Güneykent köy olmaktan kurtuldu

9 Kasım 2012 19:42

Kapatılması planlanan belediyeler arasında yer alan Gönen'e bağlı Güneykent Kasabasına bağlanmak için Gümüşgün Köyünde yapılan referandumda çoğunluk evet deyince Güneykent Belediyesi kapatılmaktan kurtuldu.

Hükümetin hazırlıklarını tamamlayarak geçtiğimiz gün TBMM Genel Kuruluna getirdiği ve büyük tartışmaların yaşandığı yasa tasarısı konusunda kapatılması  planlanan belediyeler içinde yer alan Güneykent Kasabası için, Keçiborluya bağlı Gümüşgün Köyü'nde referandum düzenlendi. Referanduma katılan 465 kişiden 359 oy “Evet” çıktı.

106 oy ise “Hayır” çıktı. Böylece Gümüşgün Köyü halkı Güneykent’e bağlanmayı kabul etti. Güneykent Belediyesi tarafından yapılan referandumda Sandığa giden köylüler “Evet” ya da “Hayır” oyu kullandı. 1001 Nolu sandıktan 194 evet - 35 hayır oyu çıktı. 1002 Nolu sandıktan ise 165 evet - 71 hayır çıktı. Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün, yapılan referandumun tüm halkımıza hayırlı uğurlu olsun dedi.

Gümüşgün Köy Muhtarı Ali Haydar Tekin ise, referandum ile ilgili olarak iyi bir sonuç çıktığını söyledi. Tekin; “Köy olarak bir yere varamayacaktık. En azından belediyeye bağlı bir mahalle olacağız artık. Çöplerimiz toplanacak, temizliğimiz yapılacak. Bütün imkanlardan yararlanmış olacağız. Mahalle olmanın büyük avantajları yaşayacağız” dedi.

Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün ise, bu birleşme çalışmaları keşke daha önce olsaydı. Bugün büyük yollar kateden bir belediye olacaktık. Gümüşgün-Güneykent bu birleşmeden sonra kendisini gösterecek. Konumumuz itibariyle çok önemli bir bölgeyiz. Bunu da değerlendirmeliyiz. Eğer referandumdan evet oyu çıkarsa biz bütün olanaklara sahip olacağız” dedi. 

Bu haber 3150 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...