KOSGEB hedefi büyüttü

27 Haziran 2015 12:50

Isparta’nın KOSGEB desteklerinden yararlanmada potansiyeline göre Türkiye 1’inci olduğunu açıklayan KOSGEB İl Müdürü Yıldırım, 2011-2014 arasında her yıl ortalama 2 milyon lira destek verdiklerini belirterek, “Bu yıl ki hedefimiz 3 milyonu yakalamak” dedi.

KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, Isparta’nın KOSGEB desteklerinden yararlanmada potansiyeline göre Türkiye 1’incisi olduğunu açıkladı. Yıldırım bu yılki destek hedefinin 3 milyon lira olduğunu bildirdi.

KOSGEB’in bugüne kadar yaptığı tanıtımlar meyvelerini vermeye başladı. İl Müdürü Yurdun Yıldırım, Isparta’nın başarısını kamuoyuyla paylaştı. KOSGEB’İN(TEKMER olarak) 2002 yılından bu yana ARGE destekleri vermeye başladığını fakat 2005’te kurumsallaştığını bildiren Yıldırım, ‘’2005’ten beri Isparta’da KOSGEB, ARGE konusunda farkındalık oluşturmaya başladı. Daha önceki desteklerimizde geri ödemeli olanlar daha çok fazlaydı. Teminat mektubu problemi oluyordu. Proje sayısı da azdı. Her ne kadar Türkiye’de ilk 3 arasında olsak bile destek az olduğu için başvuru olmuyordu’’ dedi.

2011’DE VERİLEN DESTEK GEÇMİŞ 10 YILDAN DAHA FAZLA

Öte yandan 2010 yılında hem destek yönetmeliğinin değiştiğini hem de yeni programın yürürlüğe girdiğini ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti; ‘’Bu program kapsamında hibe desteklerinin miktarı arttı. Ayrıca üniversiteden gelecek projeleri teşvik etmek amaçlı başlangıç sermayesi desteği verildi. Bunun etkisini çok gördük. 2011’de yoğunlaşma başladı. Müdürlük olarak 2010 yılında kurulduğumuz için

Isparta’ya yönelik farkındalığımızı 2011 yılından sonra görmeye başladık. 2011 yılındaki verdiğimiz destek miktarı 2002-2011 arasında verilen destek miktarından daha fazla oldu. Bu giderek katlandı. Müdürlük olarak ARGE desteklerinde ön plana çıktık.

ORTALAMA 2 MİLYON DESTEK

Isparta, KOSGEB desteklerinden yararlanma bakımından potansiyeline göre Türkiye’de birinci durumda. Bu 2014’te verdiğimiz desteklerle daha bariz bir şekilde ortaya çıktı. Isparta’da 400 bin civarında nüfus var. 18 bin işletme var. Bir tane büyük üniversitemiz var. Bir takım kriterlerle ölçüm yapıldığında Isparta KOSGEB desteklerinden yararlanmada Türkiye birincisi, ikinci Gaziantep geliyor. 2011-2014 arasında desteklerin ortalaması her yıl 2 milyon lira. Bu yıl ki hedefimiz 3 milyonu yakalamak.”

Bu haber 815 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...