Atık Pil toplama şampiyonu olup ödül kazandılar

29 Haziran 2015 18:37

Eğirdir Süleyman Demirel Orta Okulu Isparta genelinde atık pil toplama şampiyonu oldu. Ödül olarak masa tenisi takımı Başkan Şengöl tarafından okula teslim edildi.

Eğirdir Belediyesi, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) ile yaptığı anlaşma çerçevesinde Eğirdir’deki ilköğretim ve ortaöğretim okullarından atık piller toplandı. 2014-2015 eğitim ğretim yılında kazanan Süleyman Demirel Orta Okulu oldu. Isparta genelinde en çok pil toplayan okul Eğirdir Süleyman Demirel İlköğretim Okulu oldu. Süleyman Demirel İlköğretim Okulu öğrencileri bu yıl 246,41 kilogram pille birinciliği elde ettiler. Ödülü Belediye Başkanı Ömer Şengöl, okul idareci ve öğretmenlerinin hazır bulunduğu programla teslim etti. Okul Müdürü Ali Rıza Akbay, Belediye Başkanı Ömer Şengöl'e, verdiği destek ve yaptığı katkılardan dolayı teşekkürlerini belirtti.

Belediye Başkanı Ömer Şengöl, "Pil Üreticileri Derneği, Türkiye çapında yarışmalar yapıyor.

Bu yarışmalardan biri de okullarda atık pil toplama kampanyaları. Biz de Belediye olarak aracı oluyoruz, bize gelen kampanyaları okullarımıza aktarıyoruz. Belediyemizin Çevre Mühendisi Pınar hanım okul yöneticileri ile irtibat kuruyor. Bazı okullarımız bu kampanyalara hassasiyetle yaklaşıp kampanyanın verimli geçmesini sağlıyor. Bu yıl toplanan piller Isparta'ya gönderildi. Isparta genelinde Eğirdir Süleyman Demirel İlköğretim Okulumuz il birincisi seçildi. Bu kampanyanın ödülü olarak Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) tarafından masa tenisi takımı gönderildi. Biz de size getirip teslim ediyoruz. Çocuklarımıza aktardığınız bilgiler için, idare ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Ayrıca kampanyaya hassasiyet gösteren çocuklarımıza ve ailelerine teşekkür ediyoruz. Eğirdir olarak Isparta genelinde iyi bir sonuç aldığımıza inanıyoruz. Böyle bir kampanya yine olursa sizleri haberdar edeceğiz. Teşekkür ediyorum" dedi.

Program sonunda öğretmenlerle sohbet eden Başkan Şengöl, okul idarecileri ve öğretmenleriyle birlikte fotoğraf çektirerek okuldan ayrıldı. 

Bu haber 688 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...