“BAKA Kuruluş ruhuna ters uygulamalar yapmaktadır”

29 Haziran 2015 18:40

Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın, Yenişarbademli Belediyesinin hazırlatmış olduğu 1 Megawatt / Saat gücündeki GES Enerji Üretim Santralı projesine destek vermediğini ileri sürdü.

Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem, belediye olarak hazırlattıkları 1 Megawatt / Saat gücündeki GES Enerji Üretim Santralı projesine destek vermediğini ileri sürerek, BAKA yetkililerini sert bir dille eleştirdi.

BAKA ‘nın sorumluluk bölgesinde kalkınma dengesini sağlamak, kalkınmamış yerleri kalkındırmak için kurulmuş bir kuruluş olduğunu belirten Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem,hibe desteği alan belediyelerden ilk iki sırada Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Konyaaltı Belediyesinin yer aldığını ileri sürerek, “Yenişarbademli Belediyesi bu iki belediyeden daha mı çok gelişmiştir de hibe desteği uygun bulunmamıştır?” diye sordu.

Başkan Erdem konu ile ilgili açıklamasında; “BAKA Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı kapsamında:

Güneş Enerjisine Dayalı 1 Megawatt / saat Lisanssız Elektrik Enerjisi Üretim Santralı Kurulumu Projesi Yenişarbademli Belediyesi tarafından yaptırılarak Hibe Desteği için 16 NİSAN 2015 Tarihinde müracaat edilmiştir. 16.06.2014 Tarih ve 10783 Sayılı yazımızla yapılan başvurumuz Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) tarafından Isparta Göksöğüt Trafo Merkezine 1000.00 Kw. Gücünde bağlantımız kabul edilmiştir. Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından 02.02.2015 Tarih ve 2354 sayılı yazı ile Bağlantı Görüşü ve Çağrı Mektubu alınmıştır.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı yetkilileri Yenişarbademli Belediyesinin hazırlatmış olduğu 1 Megawatt / Saat gücündeki GES Enerji Üretim Santralı projesine destek vermemiştir.

Yenişarbademli Türkiyenin korunan alanlarından olup, ilçe mülki sınırlarının %98’i Birinci Derece Doğal Sit Alanı, Belediye İmar Planı (Yerleşim Yerleri) ile Tarım alanları dahil Kızıldağ Milli Parkı sınırları içerisinde olan ayrıca Beyşehir Gölü Havzası Koruma Özel Hükümlerinin yaptırımlarına maruz kalan, üç ayrı koruma kalkanı altına alınmış bir bölgedir. Yenişarbademli ilçesinde her türlü kirlilik üreten hiçbir sanayi kuruluşu yapılamaz, maden aramak dahi yasaktır. Doğal salınımları olan hayvancılık bile kısıtlanarak yapılmaktadır. Hiçbir kirlilik içermeyen Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının kurulumu dahi Belediye İmar Planı İçerisine Yapılmak zorundadır.

Bütün bu zorluklar aşılarak, Personel maaşlarını zor ödeyebilen, gelirleri çok kısıtlı olan Yenişarbademli İlçe Belediyesinin bir bedel karşılığı hazırlatmış olduğu Güneş Enerjisine Dayalı Lisanssız 1 Megawatt / Saat Enerji Üretim Santralı Projesi Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmemiştir.

1.            Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı,

2.            Antalya/Konyaaltı Belediye Başkanlığı,

3.            Isparta/Büyükkabaca Belediye Başkanlığı,

4.            Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü,

5.            S.S. Kuzköy Sulama Kooperatifi,

Hibe desteği almışlardır.

BAKA’nın kuruluş ruhuna ters uygulamalar yapılmaktadır.

BAKA sorumluluk bölgesinde kalkınma dengesini sağlamak, kalkınmamış yerleri kalkındırmak için kurulmuş bir kuruluştur.

Yukarıdaki tabloya baktığımızda ilk iki sırada yer alan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Antalya/Konyaaltı Belediye Başkanlığı Hibe destek alan belediyelerden, şimdi soruyorum,

1.            Yenişarbademli Belediyesi bu iki belediyeden daha mı çok gelişmiştir de hibe desteği uygun bulunmamıştır?

2.            BAKA Yönetim kurulu üyeleri ve çalışanları hangi kriterleri dikkate alarak değerlendirme yapmaktadır?

3.            BAKA Zenginler kulübüne mi dönüşmüştür?

4.            BAKA’da Torpil mi yapılmaktadır?

5.            BAKA bir Siyasi kuruluş mudur?

6.            BAKA Basiretsiz bir kuruluş mudur?

7.            BAKA Bölgecilik mi yapmaktadır?

8.            BAKA kim yada kimlerin hatırını sayarak hibe desteklerini dağıtmaktadır?

9.            Sorumluluk alanları içerisindeki yerleşimlerin kalkınmışlık durumunu bilmiyorlar mıdır? Antalya turizm bölgesi, Türkiye’nin turizm başkenti, birçok il ve ilçeden kalkınmışlık seviyesi çok daha yüksek, Toros dağlarının kuzey eteklerinde kurulu 2.000 nüfuslu her türlü yardıma ve desteğe muhtaç bir ilçe belediyesi dururken hibe yardım yapılan yerlere bakın… “ ifadelerine yer verdi.

 

Bu haber 781 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...