TARUM´dan ‘Uygulamalı Eğitim’

9 Kasım 2012 19:46

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi (TARUM), bu yıl 8’ncisi düzenlenen ve Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı’nda 8 Kasım’da açılışı gerçekleştirilen Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda stant kurdu.

ZİRAAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ TARUM’DA

 UYGULAMALI EĞİTİM ALIYOR

TARUM Şube Müdürü Ramazan Çelik; Ziraat Fakültesi öğrencilerinin daha üniversitelerinden mezun olmadan sektörlerinde aranan eleman olduklarını belirterek, “Şu anda bir Ziraat Mühendisinin işsiz kalma problemi yok. Türkiye’nin şartları buna çok müsait.

Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezimizin en önemli misyonlarından birisi de Ziraat Mühendisliği Bölümü’nü tercih eden öğrencilerimizin uygulamalı eğitimlerine zemin hazırlamak. Onları eğitim sürecinde ihtiyaçları olan deneme sınavları, ekim alanları, gerekli olan alet-ekipman ve malzemelerin temini noktasında değerli öğrencilerimize yardımcı olmak. Onları, geleceğin ziraat mühendisleri olarak daha donanımlı şekilde hazırlanmalarını sağlamak” diye konuştu.

ARAS; “BİTKİ YETİŞTİRİCİLİĞİ ÜZERİNE

 KENDİMİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUM”

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğrencisi Yasemin Aras ise, neden Ziraat Fakültesini tercih ettiğini şöyle açıkladı: “Bitkileri çok seviyorum. Ailem de ziraatla uğraşıyor. Babam Ziraat Mühendisi olmamı çok istiyordu. Babamın da desteği ile Ziraat Fakültesini tercih ettim.

Bilindiği gibi Isparta’da elma, çok yetiştirilen bir meyve. Elma Fidanı Yetiştiriciliği üzerine de eğitim aldım. Bitki yetiştiriciliği üzerine yoğunlaşmak istiyorum. Bundan dolayı da kendimi geliştirmek için bu gibi fuarları kaçırmıyorum. Yakın çevredeki illerde düzenlenen fuarları da mutlaka geziyorum. Isparta’da da bu yıl 8’ncisi düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na özel sektör fidancılığında tanıtım ve organizasyon faaliyetlerine yardımcı olmak amacıyla katıldım” dedi. 

Bu haber 1286 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...