“Üreticimiz alın terinin karşılığı neyse onu alacak”

30 Haziran 2015 19:14

Gül yağının pazarlama işlemlerinin ardından hesaplama yapılacağını ve fiyatın buna göre belirleneceğini söyleyen Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, “biz üreticilerimize hak edilen neyse onu vermeye gayret edeceğiz” dedi.

Isparta’da 20 bin dekarlık alana gerçekleştirilen gülçiçeği hasadı yaklaşık 50 gün sürüyor. Normal sezonda Mayıs ayının ortalarında başlayan hasat, Haziran sonu itibariyle tamamlanıyor. Ancak bu yıl yağışlar ve Nisan ayında yaşanan don olayı nedeniyle sezon geç başladı. Hasadın bitimine doğru merak edilen bir diğer konu ise gülçiçeği alım fiyatı. Gül yağının pazarlama işlemlerinin ardından hesaplama yapılacağını ve fiyatın buna göre belirleneceğini söyleyen Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, “biz üreticilerimize hesaplamalardan sonra hak edilen neyse onu vermeye gayret edeceğiz” dedi.

Çelik; “Gülçiçiği fiyatı ile ilgili bizim her zaman yaptığımız geleneksel bir yöntem var. Bu yöntem yine aynen uygulanacak. Gülyağının pazarlama işlemleri ve sözleşmeler yapıldıktan sonra hesaplanacak. Buna göre fiyat belirlenecek. Sektördeki diğer arkadaşların peşin alma vs. buna benzer farklı çıkışlarının olduğu, bu onlarla ilgili bir sorun. Bu konuda başka bir şey söylemeye gerek yok. Ama biz geçen sene de yaptığımız gibi, değerlendirme ve hesaplamalardan sonra üreticimizin hak ettiği gül fiyatı neyse onu vermek için gayret edeceğiz” diye konuştu.

Geçen yıl üreticileri 4 lira 21 kuruş ödeme yaptıklarını hatırlatan Çelik, bu yıl da fiyatın artabileceğinin sinyalini verdi; “Son üç yıla bakıldığında zaten yükselerek gelen bir fiyat vardı ve üretici de bundan memnun idi. İnşallah  2015’te de yine üreticimizin alın terinin karşılığını alacakları bir fiyat olmasını ümid ediyoruz.

 

Bu haber 814 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...