Yalçın; “HDP ile MHP’yi bir araya getirmek, Zemzem ile Zehiri bir araya getirmek gibidir”

30 Haziran 2015 19:14

HDP ile hiçbir şartta koalisyon yapmayacaklarının altını çizen MHP İl Başkanı Yalçın, “Adalet ve Kalkınma Partisi çözüm sürecini tamamlamak istiyorlarsa onlara en yakın siyasi parti HDP’dir” dedi.

7 Haziran Genel Seçimlerinin ardından devam eden koalisyon tartışmalarıyla ilgili MHP Isparta İl Başkanı İsa Yalçın açıklamalarda bulundu. HDP ile yapılacak koalisyonun vatana ihanet olacağını söyleyen Yalçın, partisinin AK Parti ile koalisyon yapacağı yönündeki iddialara da yanıt verdi.

MHP İl Başkanı Yalçın; “Koalisyonlar düzgün bir zeminde olursa  ülkenin birçok birikmiş sorunlarını çözecek bir durumda olur. Ama illa ki bir hükümet kurulsun ve bu hükümette de siyasi partiler birtakım bakanlıkları paylaşsın anlayışı ile bir hükümet kurulursa da koalisyonların sıkıntıları vardır. Biz Milliyetçi Hareket Partisi  olarak bu açıdan bakıyoruz” dedi.

HDP ile hiçbir şartta koalisyon yapmayacaklarının altını çizen Yalçın, Adalet ve Kalkınma Partisi çözüm sürecini tamamlamak istiyorlarsa onlara en yakın siyasi parti HDP’dir” dedi.

“HDP İLE MHP’Yİ BİR ARAYA GETİRMEK ZEMZEM İLE ZEHİRİ

BİR KASEYE KOYUP MİLLETİMİZE İÇİRMEK GİBİDİR”

Yalçın; “HDP ile hiçbir oluşumda yer almamamızın sebebi, Türkiye Cumhuriyeti  devletinin birliğini ve beraberliğini tehdit eden terör örgütünün bir siyasal uzantısı ile Milliyetçi Hareket Partisi’ni sebep ne olursa olsun bir araya getirmek, yani zemzem ile zehiri bir kaseye koyup aziz milletimize içirmek  gibidir. Biz buna asla müsaade etmeyiz.

“AKP’YE EN YAKIN SİYASİ PARTİ HDP’DİR”

Eğer Adalet ve Kalkınma Partisi 2004 yılından bu yana, hatta 2005 ilerleme raporunda Brüksel görüşmelerinden sonra getirdiği noktada biliyorsunuz  Polis Akademisinde yapılan bu iki güya iyi adam –bize göre kötü adam- arkasından Oslo görüşmeleri, Abant toplantıları, arkasından Habur’da yaşanan sıkıntılar ve daha öncesinde Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakan olmadan önce hazırlatmış olduğu kürt raporunun sahneye konulması gibi süreçlerle eğer Türkiye buraya gelmişse zaten kendilerine en yakın siyasi parti HDP’dir” diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin AK Parti ile koalisyon görüşmeleri yapabileceğini ancak kırmızı çizgilerinin bulunduğunu söylediğini hatırlatan Yalçın; “HDP ile görüşme yapmanın vatana ihanet olacağını belirterek ‘biz bu ihanetin hiçbir yerinde olamayız’ ifadelerini kullandı.

“HDP İLE SİYASİ BİR GÖRÜŞME YAPMAK VATANA İHANETTİR”

Yalçın şöyle devam etti; “Türkiye kendine dönmelidir. Türkiye büyük projelerle, yeni projelerle milli birliğine sahip çıkması lazım. Bir anlayış olursa, sayın Genel başkanımız, Adalet ve Kalkınma Partisi ile her şartta koalisyon görüşmelerine açık olduğunu ifade etmiştir. Milliyetçi Hareket Partisinin kırmızı çizgileri hep konuşuluyor. Bu kırmızı çizgileri vardır, bundan sonra da olacaktır. Kimse başka şey beklemesin. Bugün birtakım dış güçlerin bizim önümüze koymuş oldukları HDP ile bir siyasi görüşme yapmak ve onlarla bir çalışma yapmak da vatana ihanettir. Biz bu ihanetin hiçbir yerinde olmayız. Kandille, İmralıyla işbirliği içinde olan bir siyasal anlayış ile terör örgütünün hiçbir farkı yoktur. Milletin menfaatine ne olacaksa, Milliyetçi Hareket Partisi orada olacaktır. Bu konuda hiç kimsenin bir endişesi olmasın”. 

Bu haber 771 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...