Ambalajlı su satış yerleri ve su nakil araçları izni için son gün

1 Temmuz 2015 19:18

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Karakaya; ilimizde ambalajlı su satış yerleri ile ambalajlı su naklinde kullanılan ve/veya kullanılacak araçlara izin verme işlemlerinin tamamlanması için verilen sürenin bugün ( 01/07/2015 )sona ereceğini bildirdi.

Karakaya’nın açıklaması şöyle: “Ambalajlı suların piyasada daha hijyenik ortamlarda bulundurulması, satılması ve uygun araçlarla satışının, naklinin ve servisinin yapılması amacıyla Bakanlığımız tarafından hazırlanan Ambalajlı Su Satış Yerleri ile Ambalajlı Su Nakil Araçlarının Tabi Olacağı Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ gereği, İlimizde ambalajlı su satış yerleri ile ambalajlı su naklinde kullanılan ve/veya kullanılacak araçlara izin verme işlemlerinin tamamlanması için verilen süre 01/07/2015 tarihinde sona erecek olup, bu tarihten sonra izinsiz su satışı ve nakli yapılmasına izin verilmeyecektir.

Müdürlüğümüz Bulaşıcı Hastalıklar, Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından 2014 yılı içerisinde ambalajlı su satışı yapan işletmelere bilgilendirme toplantısı yapılarak tebliğ hükümlerine göre, ambalajlı su satış yerleri,  su nakil araçları ve depolarının taşıması gereken şartlar, başvuru için gerekli belgeler anlatılmıştır.

Tebliğ hükümlerince piyasaya arz edilen sular; Tüp, petrol ve petrol ürünleri ile hırdavat, her türlü kimyevi maddeler vb. dağıtımını yapan araçlarda veya bu ürünlerle birlikte nakli ve satışı yapılamayacak, bir arada bulundurulmayacaktır.

Taşıma yapan araçların kasaları kapalı ve/veya damacanaların meteorolojik dış etkenlerden korunacağı düzende olacak ve açık kasayla su satışı yapılmayacaktır.

Su satışı ve depolama yeri dışında boş ve dolu kaplarla suyun teşhiri ve reklamı yapılamaz.

İlimizde 7 adet su satış yeri ile 30 adet su nakil aracına izin verilmiş olup, yapılan başvurular değerlendirilmektedir. Süre sonunda izin belgesi bulunmayan iş yerleri ve araçlar ile tebliğde belirtilen hükümlere aykırı hareket edenler hakkında 5996 Sayılı Kanun gereği cezai işlem uygulanacaktır.

İzin işlemleri için başvurular Halk Sağlığı Müdürlüğü’müze yapılmaktadır. Mağduriyet yaşanmaması için, tebliğde belirtilen suların satışını yapan işletmeler su nakil ve satışını yapan araç ve depo sahiplerinin bu hususlara dikkat etmeleri önemlidir”.

 

Bu haber 788 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...