TOBB Meslek Lisesi Öğretim döneminde öğrenci alacak

1 Temmuz 2015 19:24

TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2015-2016 eğitim-öğretim yılından itibaren faaliyete başlamasına onay verdi. 24 Derslikli Anadolu Meslek Lisesi bu yılki eğitim öğretim döneminde öğrenci alacak.

Gül Küçük Sanayi Sitesi’ne yapılan TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin  2015-2016 eğitim-öğretim yılından itibaren faaliyete başlamasına Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onay verildi. Bakanlıktan gönderilen yazıda “Isparta il merkezinde yapımı tamamlanmak üzere olan 24 derslikli TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin inşaatı tamamlanıncaya kadar, Merkez İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin 3. katında 2015-2016 eğitim-öğretim yılından itibaren bünyesinde Anadolu meslek programında Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri ile Motorlu Araçlar Teknolojisi alanlarında yabancı dili İngilizce olarak karma eğitim vermek üzere “TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” açılmasına” denildi.

Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı meslek lisesinin yapımı için katkıda bulunanlara teşekkür ederek “TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Milletvekillerimiz Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel, Valimiz Vahdettin Özkan, Belediye Başkanımız Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Milli Eğitim Müdürümüz İlyas Can ve yardımcısı Halit Ünal, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Başkan Yardımcıları Metin Çelik ve Salih Sarıkaya, ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan’a özellikle teşekkür ediyoruz. Gül Sanayi Sitesinin bir rüyası gerçeğe dönüştü. Her anlamda okulun yapımında emeği geçenlere esnafımız müteşekkirdir” dedi.

Okul bünyesinde itfaiyecilik, kozmetik, otomotiv, motor, kaporta, boya gibi bölümlerin açılacağına dikkat çeken Boyacı “öğrenciler 9. sınıfta ortak dersleri görecek. 10. sınıfa geçerken ilgilerine ve başarılarına göre bölüm seçecekler. Ayrıca yabancı dil öğretimi de olacak. Isparta’nın tanınmış işadamalrından Pürlü otomotiv ve Bozal Otomotiv ile Aröelik servisi Şükrü Culuş okul bünyesinde birer atölye sınıfını kuracaklarının sözünü verdiler.  Bizim şimdi bir tek ricamız var. Bu yıl için okulumuza ihtiyaç olan yurt yapımının tamamlanması mümkün değil. Çıraklık Eğitim Merkezi bünyesinde bulunan 170 kişilik yurdun geçici olarak TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine tahsis edilmesini istiyoruz. Yurt özellikle ilçelerden ve köylerden gelecek öğrencilerin barınması için bizim en önemli ihtiyacımız” şeklinde konuştu.  

 

Bu haber 1025 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...