“Yıllardır bizi avuttular!”

1 Temmuz 2015 19:30

Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Abdülkadir Ersal, 30 Haziran Emekliler Günü dolayısıyla emeklilerin isteklerini sıraladı: “2000 sonrası intibaklarımızın çıkarılmasını, yüzdeli zam değil seyyanen zam yapılmasını, çalışan emekliden kesilen destekleme priminin kaldırılmasını, hastanelerde alınan katkı paylarının kaldırılmasını, banka promosyonunun emekliye de verilmesini istiyoruz”

Emekliler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 30 Haziran 1927 yılında emekliye ayrılması dolayısıyla her yıl kutladıkları 30 Haziran Emekliler Günü’nü bu yıl buruk kutladı. Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Abdülkadir Ersal, bu günü  bir bayram havasında kutlamak istediklerini ancak, emeklinin içinde bulunduğu geçim sıkıntısı nedeniyle buruk ve üzüntülü geçirdiklerini söyledi.

Şube Başkanı Ersal, dün düzenlediği basın toplantısında, emeklilerin  bu güne kadar verilen yüzdeli zamlarla avutulduğunu, verilen zammın ellerine bile geçmeden yapılan zamlarla geri alındığını aktardı.

Başkan Ersal, şunları söyledi: “Ulu Önder Atatürk’ün emekliye ayrıldığı 30 Haziran 1927 tarihini her yıl Emekliler Günü o haftayı da Emekliler Haftası olarak kutlamaktayız. Derneğimizin amacı hür demokratik laik sosyal hukuk devleti anlayışı içinde bir sivil toplum örgütü olarak emeklilerimizin haklarını korumaktır.

Bizlerde bu günümüzü bir bayram havasında çeşitli etkinliklerle kutlamak istiyorduk fakat emeklinin içinde bulunduğu geçim sıkıntısı nedeniyle buruk ve üzüntülüyüz.

Yıllarını ülkenin her kademesinde hizmet vermiş emeklilerimiz bu güne kadar verilen yüzdeli zamlarla avutulmuş daha elimize geçmeden tüpe, doğalgaza, odun ve kömüre, ulaşıma ve gıda maddelerine akaryakıta gelen zamlarla kaşıkla verilip kepçe ile alma misali geri almışlardır.

Tüketici kredileri ile yaşayan, icra dairesinden çıkmayan, kira parasıyla ezilen bu eli öpülesi insanlar meydanlarda verilen sözlerin gerçekleşmesini istiyorlar. Biz emekliler 2000 sonrası intibaklarımızın çıkarılmasını, yüzdeli zam değil seyyanen zam yapılmasını, çalışan emekliden kesilen destekleme priminin kaldırılmasını hastanelerde alınan katkı paylarının kaldırılmasını, banka promosyonunun emekliye de verilmesini istiyoruz.

Biz emekliler ülkemizi çok seviyoruz. Ülkemizin kaosa sürüklenmemesi, istikrarın bozulmaması için yeni hükümetin bir an önce kurulmasını, meydanlarda verilen sözlerin yerine getirilmesini acilen istemekteyiz. Temmuzda verilecek zammın yüzdeli değil seyyanen zam ve önümüzde gelen bayramda emeklilerin mağdur edilmemesini istiyoruz. Yağmur yağar çise çise, bugün bize ise yarın size. Bugünün çalışanlarının da yarın emekli olacaklar düşüncesi ile bütün emeklilerimizin emekliler gününü kutlar sağlıklı, huzurlu bir ömür dileriz” dedi. 

Bu haber 782 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...