“Sivas’ta yanan bağımsızlık meşalesidir… “

2 Temmuz 2015 19:04

Atatürkçü Düşünce Derneği  Isparta Şube Başkanı Batuhan Güldiken, Sivas Katliamının 22’nci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Güldiken mesajında; “Türkiye Cumhuriyeti en karanlık günlerinden birini bundan 22 yıl önce Sivas’ta yaşadı.

Oysa aynı Sivas, 95 yıl önce bağımsızlık meşalesinin yakıldığı, karanlık günlere ışık olan ve manda fikrinin yok edildiği Sivas Kongresine ev sahipliği yapmıştı.

Sivas Kongresi ile yakılan bağımsızlık ateşinin Cumhuriyetle taçlanışından 70 yıl sonra Madımak Otelinden yükselen kara dumanlar Cumhuriyetin ışığını, aydınlığını boğmaya yetmemiştir.

96 yıl önce bağımsızlık aşkı ile yola çıkan Mustafa Kemal ve bir avuç arkadaşını bağrına basan Sivas halkına ihanet eden kundakçılar, 2 Temmuz 1993 günü Anadolu aydınlanmasının ışığını tazelemeye gelenleri konuk etmek yerine ölüme göndermişlerdir.

Yüzyılların karanlığını sürdürmek isteyenler 22 yıl önce Cumhuriyetin ışığını söndürmek için Madımak’ta kara dumanları yükseltse de bu ülkenin aydınları gövdelerinin meşale olması pahasına bir kez daha önümüzü aydınlatmışlardır.

“Cumhuriyet Sivas’ta Kuruldu, Sivas’ta Yıkılacak” haykırışlarıyla saldırıya geçenler, bugün enkaz haline getirilmeye çalışılan Cumhuriyeti kundaklamaya çalışanlar, ihanetin ilk ateşini 22 yıl önce yakmışlardır. O gün katliamcıların avukatlığını üstlenenler bugün iktidardadır. Katillerin avukatlarının önemli bir kısmı milletvekilliği ile ödüllendirilmiştir.

Cumhuriyet yıkıcılarının ihaneti ve geçici başarıları kimseyi ürkütmesin. Bu savaş karanlıkla aydınlığın yüzyıllar süren savaşıdır. Uzun süreli bu tür savaşlardaki geçici geri çekilişler sonucu değiştirmez.

Cumhuriyet Polatlı önlerine çekilse bile er geç İzmir’e ulaşacaktır.

Vücutlarıyla 22 yıl önce aramızdan ayrılsalar bile düşünceleriyle yüzyıllarca yaşayacak olan ve Sivas’ta yitirdiğimiz aydınlarımızı saygıyla anıyor anıları önünde eğiliyoruz” ifadelerine yer verdi. 

Bu haber 786 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...