Ramazan Ayı nedeniyle acillerde yoğunluk var

2 Temmuz 2015 19:08

Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzman Doktor Hüseyin Yavuz, oruç tutmaya bağlı olarak özelikle yaşlı kesim çeşitli sağlık problemleri nedeni ile, ayrıca bazı vatandaşların da gündüz oruç tuttukları için gece Acil Servise müracaat ettiklerini belirtti. 

Ramazan ayı dolayısıyla hastanelerin acil servislerinde yoğunluk yaşanıyor. 

Hastanenin hasta hareketlerinde son bir haftada önemli değişiklikler yaşandığını ifade eden Isparta Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzman Doktor Hüseyin Yavuz, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Ramazan’ın yani oruç ayının başlaması ile birlikte hastanemizde hasta hareketlerinde önemli bir değişim yaşandı. Şöyle ki, Ramazan ayının başladığı bir haftalık süre içerisinde hastanemizde poliklinik sayıları azalırken, acile başvuranların sayısında ciddi oranda bir artış meydana geldi.

Oruç tutmaya bağlı olarak özelikle yaşlı kesim çeşitli sağlık problemleri ile hastanemizin Acil Servisine müracaat etmektedir. Bu nedenle ayrıca, bazı vatandaşlarımız da gündüz oruç tuttukları için gündüz polikliniğe gelip tedavi görmek yerine, akşam veya gece Acil Servise gelerek sağlık hizmeti almaktadır. Çünkü, bu vatandaşlarımız gündüz kan verme, idrar verme gibi bir takım tahliller vermek durumu ile karşı karşıya kaldıkları ve bunun da orucu bozacağını düşündükleri için böyle bir yolu tercih etmektedirler. Dolayısıyla, akşam ve gece Acil Servislere yüklenme olduğu için sağlık hizmeti sayısı da artmaktadır” dedi.

Bu haber 640 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...