Belediye’ye ruhsat başvurusu yapıldı

2 Temmuz 2015 19:19

Isparta'nın en önemli sağlık yatırımlarından olan temeli Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından atılan  Şehir Hastanesi inşaatında önemli bir adım atıldı. İnşaat ruhsatı için belediyeye başvuru yapıldı. Ruhsatın en kısa sürede çıkması bekleniyor. Sağlık Müdürü Dr.Mehmet Karakaya, Şehir Hastanesinin planlandığı gibi 2016 yılında hizmete gireceğini söyledi.

Akfen Holding'in Sağlık Bakanlığı ile işbirliğinde (kamu­özel ortaklığı) kapatılan Sümer Halı Fabrikası ile İl Özel İdaresi tarafından tahsis edilen toplamda 200 bin m2'lik alanda yapımına başlanan Isparta Şehir Hastanesi'nde süreç işliyor.  Geçtiğimiz aylarda Şantiyesini kuran ve inşaat faaliyetlerine başlayan Akfen Holding, inşaat ruhsatı sürecini de resmen başlattı. Belediye'nin ilgili birimleri gerekli değerlendirmeden sonra Şehir Hastanesi'nin inşaat ruhsatı verecek.

Şehir Hastanesi inşaatına yönelik yaşanan gelişmeler ile ilgili bilgi veren Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya ise, yüklenici firma yetkililerinin ruhsat için başvuru yaptığını söyleyerek, “Şehir hastanemiz Türkiyemizde 16 yerde 14 ilde yapılan örnek projelerden bir tanesi. Isparta’daki şehir hastanemiz de sorunsuz olarak devam ediyor. Yasal projemiz olan ruhsat aşamasına gelindi. Ruhsat için gerekli çalışmalar belediye ile yapıldı. Gerekli formlar dolduruluyor, ilgili kurumlarla görüşülüyor” dedi.

Şehir hastanesinin planlandığı gibi 2016 yılı sonunda hizmete gireceğini söyleyen Karakaya; “inşaatta da herhangi bir sıkıntı yok. Şu an inşaat devam ediyor. İnşaat fiziki olarak %29’da. Mekanik olarak %1’de. 2016 yılı sonunda inşallah Isparta halkına hizmet vermeye başlayacak.

Belediye ile geçen hafta ilgili yüklenici firmanın yönetim kurulu başkanı görüşmeler yaptı. Sayın Valimiz ile görüşmeleri yaptı. Yasal prosedür işleyecek. Ama ortada görünen herhangi bir sorun yok. Çalışmalar devam ediyor” diye konuştu

Ruhsat alma işleminin 1 hafta içinde tamamlanması bekleniyor. Bilindiği üzere, şehir hastanesi 755 yataklı ve 220 bin metrekare alana kurulacak.

DEPREM İZOLATÖRÜ KULLANILACAK

Isparta Şehir Hastanesi inşaatında deprem izolatörü kullanılacağı öğrenildi. 2 kat temel üstüne Almanya'dan ithal edilerek uygulanacak sismik yalıtımın 11 şiddetindeki depreme kadar binayı ayakta tuttuğu ve dayanıklı olduğu öğrenildi.

Bu haber 793 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...