Kale Meydanı Projesi Hayata geçiriliyor

3 Temmuz 2015 19:10

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl yerel seçimler öncesi söz verdiği Kale Meydanı Projesini gerçekleştirmek için harekete geçti.

6 ay içerisinde çalışmalara başlayacaklarını belirten Başkan Şengöl, Kale Meydanı Projesiyle Eğirdir’in çehresinin değişeceğini ifade etti.

Eğirdir Belediye başkanı Ömer Şengöl, altı otopark, üstü ise bir katlı işyeri olacak olan proje ile ilgili şu bilgileri verdi: “Anıtlar Kurulundan gerekli izinlerimizi aldık. Son projeyi yaptırıyoruz. Detay projenin ortaya çıkmasıyla birlikte inşaata başlayacağız. Oranın kaba projesi hazırlandı. Müzeye müracaatla sondaj kazı çalışmaları yapıldı. Kültür Kurulu proje yapabilirsiniz kazıda bir olumsuzluk yok dedi. Şimdi detay projeyi bekliyoruz. Proje yapıldıktan sonra inşaata başlanılacak. Biliyorsunuz ki, hem makina, hem yeni sistemle inşaatlarda hızlı bir gelişme oluyor. Projemiz gelse, her an hafriyata başlayıp 6 ay gibi değil de kısa sürede işe başlayacağız.   

Kale Meydanı Çarşı  projemizin bodrumu otopark, üstü ise bir katlı işyerleri olacak şekilde oradan da önündeki limana bakan kısmı park ve bahçe şeklinde dizayn edilip,  kullanıma açılacak.”

Bu projeyle birlikte Eğirdir’in çehresinin değişeceğini dile getiren Başkan Şengöl: “Evet Eğirdir’in çehresi değişecek. Hiçbir şey durduğu gibi durmuyor. Her zaman söylüyordum: Eğirdir Allah’ın boş zamanında yarattığı butik bir şehir. Bu şehirde yaptığımız işler çok büyük değil. Çünkü Eğirdir’in fiziki imkanı maalesef yok. Onun için küçük, küçük bulduğumuz her yeri; boyası, yeniden yerleşimi, oyun alanı, spor sahası şekilde değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı..

 

Bu haber 778 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...