Sağlık Personeline ‘Mobbing’ Semineri

10 Kasım 2012 15:17

İş kalitesini arttırmak, çalışanların ruh sağlıklarını korumak, barışçıl, sevgi ve hoşgörüye dayalı çalışma ortamlarını oluşturmak amacıyla, Psikolog Şule Tola’nın sunumuyla 06.11.2012 tarihinde Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Merkez Toplum Sağlığı Merkezi personeline yönelik  “Sağlıkta Mobbing” konulu seminer verildi.

Halk Sağlığı Müdürü Dr.Meral Kişioğlu, konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Son yıllarda, özellikle gelişmiş ülkelerde çok yaygınlaşan Mobbing, iş yerinde ruhsal taciz veya iş yerinde psikolojik terör olarak tanımlanıyor.

Çalışma yaşamında hep var olan fakat görmezden gelinen Mobbing, bir çok iş yerinde hala çok sayıda çalışanın kabusu olmaya devam etmektedir. Bazen hakaretle, aşağılamayla bazen de normalin üzerinde aşırı iş yükü yükleyerek kendini gösteren bu davranışa maruz kalmak çalışanın hem psikolojik hem de fizyolojik olarak etkilenmesine neden olabilmektedir. Mobbing olgusu çalışma hayatının önemli sorunlarından biridir.

İş kalitesini arttırmak, çalışanların ruh sağlıklarını korumak, barışçıl, sevgi ve hoşgörüye dayalı çalışma ortamlarını oluşturmak amacıyla Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğü Ruh Sağlığı Proğramları Birimi organizasyonunda Psikolojik Danışma Merkezimizde görevli Psikolog Şule Tola’nın sunumuyla 06.11.2012 tarihinde Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Merkez Toplum Sağlığı Merkezi personeline yönelik  “Sağlıkta Mobbing” konulu seminer verilmiştir.       

Konuyla ilgili olarak ilimizde bulunan diğer kurumlarla işbirliğine gidilmesi, çalışanların neleri Mobinng olarak değerlendirilmeleri gerektiği, karşılaşıldığında nelerin yapılması gerektiği konusunda seminerlerin düzenlenmesi planlanmaktadır”.

 

Bu haber 1638 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...