Tercih için 15 noktada danışmanlık hizmeti

7 Temmuz 2015 16:43

Isparta, TEOG’da ülke genelindeki okullar sıralamasında ilk 5’e girdi. Şimdi sıra tercih yapmaya geldi. Isparta Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, ilimizin ülke genelinde başarış sıralamasında ilk 5’te olduğunu belirterek, 6-16 Temmuz tarihleri arasında yapılacak tercihler için de Isparta merkez ve ilçelerde toplam15 noktada danışmanlık hizmeti verileceğini kaydetti.

İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, TEOG VE LYS’DE elde edilen başarıyı kamuoyu ile paylaştı. İlimizden 5 bin 581 öğrencinin TEOG sınavlarına girdiğini belirten İlyas Can, ilimizin ülke genelinde başarış sıralamasında ilk 5’te olduğunu bildirdi.

TEOG’da Isparta’dan 2 öğrencinin tam puan aldığını söyleyen Can; “İlimizden TEOG’da 5 bin 581 öğrenci sınava girdi. 2’nci TEOG sonuçlarına göre 2 tane öğrencimiz bütün derslerde sorulara doğru cevap vererek tam puan aldı. bu iki öğrencimiz de  Şehit Mustafa Gözütok Ortaokulu’ndan Burak Bilgin ve Elif Ekici’dir. Çocuklarımıza, ailelerine ve öğretmen ve idareci arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

İLK 5’TEYİZ

Türkiye sıralamasına bakıldığında Isparta’nın  TEOG’da ilk 5’te yer aldığını kaydeden Can, “Artı  iki soru daha yapmış durumdayız ancak diğer illerin performansını bilemiyoruz. Eğer onlarda böyle bir artış söz konusu değilse kesinlikle biz ilk 5’in içerisinde olduğumuzu tahmin ediyoruz” diye konuştu.

15 NOKTADA TERCİH DANIŞMANLIK HİZMETİ

Öğrencilere tercihte yardımcı olmak için 15 adet tercih danışma komisyonlarının görev yapacağını kaydeden Can, “İl merkezinde 3 yerde ilçelerimizde de 1’er yerde olmak üzere toplam 15 adet tercih danışma komisyonları kuruldu. Burada rehber öğretmenlerimizi görevlendirdik. İl merkezinde Ülkü Ortaokulu, Iyaş Selçuklu Orta Okulu ve Rehberlik Araştırma Merkezinde profesyonel anlamda öğrencilerimize bu açıdan destek vereceğiz. Öğrencilerimizin ve velilerimizin buralardan destek almasını bekliyorum. Ayrıca, bu 3 merkezimiz eğer yeterli kalmazsa ayrıyeten Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde de bu anlamda bir tercih danışma komisyonu oluşturup destek vereceğiz” ifadelerine yer verdi.

TERCİHLER 6 – 16 TEMMUZ’DA

Öğrenciler, 6-16 Temmuz 2015 tarihleri arasında 25 okul tercih yapabilecek ve tercih işlemlerini ortaokul müdürlüklerine onaylatacaklar. Tercih işlemi, okul müdürlüklerine onaylatıldıktan sonra işlem tamamlanmış olacağından; öğrenciler, tercihlerinde yapmayı düşündükleri değişiklikleri onaylama işleminden önce yapmaları gerekiyor. Tercih işlemleri tamamlandıktan sonra 14 Ağustos 2015 tarihinde yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar açıklanacak.

Yerleştirmeye esas nakil işlemleri ise 17-21 Ağustos 2015, 24-28 Ağustos 2015 ve 31 Ağustos-4 Eylül 2015'te gerçekleştirilecek.

Öğrenciler yerleştirme işlemleri için en fazla 25 okul tercihinde bulunabilecek.

Tercih listesi oluşturulurken okulların tercih kodları, öğrencinin yüzdelik dilimi, okulların kontenjan tablolarında ifade edilen yüzdelik dilimi, yerleştirmeye esas puanı dikkate alınması ve özellikle okulların kontenjan durumları ve tanıtım bilgileri incelenmesi gerikiyor. 24 Haziran - 05 Temmuz 2015 tarihleri arasında özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler, tercihte bulunamayacak. Kayıt işlemini yapan bu öğrencilere tercih ekranı açılmayacak. Bu öğrenciler okul değiştirmek isterlerse bu işlem yerleştirmeye esas nakil döneminde, nakil şartlarını taşıyanlar için mümkün olabilecek. TEOG tercih işlemleri için e-okul.meb.gov.tr internet adresinden giriş yapıldığında, tercih işlemleri ekranında, «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» ve «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM » butonları görülecek. Özel okullara kayıt yaptırmaya karar veren öğrenciler, «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM » butonunu işaretleyecek. Bu öğrenciler tercih hakkını kullanmış sayılacak ancak yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecekler.

TEOG LİSE NAKİLLERİ NASIL YAPILACAK?

TEOG yerleştirmesine esas nakil işlemleri sırasında, tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek. Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren güzel sanatlar ve spor lisesi öğrencileri, bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılacak. TEOG sonuçlarına göre yerleştirmeye esas nakil başvurusunda, 3 tercih alınabilecek. Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek. Yerleştirmeye esas nakillerde, il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. Yerleştirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek. Velinin isteği halinde yerleştirmeye esas nakil için alınacak 3 tercih, üç nakil yerleştirmesi dönemi için geçerli olabilecek. Açık ortaöğretim kurumuna yerleştirilen öğrenciler için 7-10 Eylül´de, istemeleri halinde il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları alınarak, 11 Eylül´de nakil yerleştirmesi yapılabilecek. Bu işlemin ardından yerleştirme işlemi tamamlanacak ve 14 Eylül´de eğitim öğretime başlanacak.

 

Bu haber 802 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...