“2012 yılı nüfusu baz alınsın”

10 Kasım 2012 15:19

Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, Isparta'nın kapanacak 30 belde belediyesinden hiç olmazsa bir kısmının kurtarılması için Mecliste olağan üstü gayret gösteriyor.

Isparta da Nüfusu 2000 altında olan tüm Belde Belediyelerinde kapatılıp kapatılmayacağı yönünde ki tedirginlik devam ediyor. Birçok Belde Belediyesi nüfuslarını tamamlayarak 2000'in üzerine çıkardılar. Akılları karıştıran en büyük soru hangi yılın nüfusu baz alınacak?  

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz;  binlerce kişinin merakla beklediği bu soruyu Meclis gündemine taşıyarak, İçişleri Bakanı tarafından TBMM Genel Kurulunda açıklanmasını istedi;

Korkmaz'ın “Sayın Bakanım! Özellikle bu 2 bin nüfuslu belediyelerin kaldırılmasıyla alakalı olarak esas alınan o nüfus kriterinin 2012 yılına çekilip çekilmeyeceğinin Genel Kurula açıklamasını istiyorum.” Şeklindeki sorusuna İçişleri Bakanı İdris Naim ŞAHİN'in cevabı: “Sayın Korkmaz'ın sorusuna cevap olarak, 2 bin nüfusun altındaki belediyelerin kapatılması konusunda 2012 yılı nüfus sonuçlarının esas alınıp alınmayacağına dair sorusuna cevabımız şudur: Eğer Türkiye İstatistik Kurumu, kanunun yayımı tarihi itibarıyla güncellenen nüfus kayıtlarını verebilir ise -hâlen de bu görüşme devam ediyor- kanunun yayım tarihini esas alacağız. O yönde hükûmetimizin görüşü var ama bu mümkün değilse; Eğer kanunun yayımı tarihi itibarıyla TÜİK, nüfus sayım sonuçlarını veremez ise 31 Aralık 2011 tarihi, yani tasarıda olan şekliyle yasalaşmasını öngörüyoruz.” Şeklin de oldu.  Bunun üzerine tekrar söz alan Korkmaz Binlerce kişide istifham yaratan bu hususun şimdiden 2012 yılı belirlenerek giderilmesinin doğru olacağını” ısrarla ifade etti.

 

 

Bu haber 1312 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...