Konya’daki Ispartalılar iftarda buluştu

7 Temmuz 2015 19:17

Konya’da bulunan Ispartalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Ramazan’da geleneksel iftar  04 Temmuz 2015 Cumartesi günü Konya Karayolları 3.Bölge Müdürlüğü Havuzbaşı kafeteryada gerçekleşti. İftara  Konya da yaşamını sürdüren Ispartalıların büyük bir bölümü katıldı.

Yemekte konuşan Dernek Başkanı Ramazan Alan  “Böyle sıcak bir ortamda bir arada olmak hem hemşehriliğin pekişmesi ,hem de insanlarımızın birbiriyle tanışmalarına vesile olmaktadır.

Değerli Hemşehrilerim, insanların kalbinin biraz daha fazla yumuşadığı biraz daha fazla sevginin hakim olduğu, biraz daha fazla yardımlaşma ,paylaşma duygusunun arttığı bu güzel ay içerisinde bulunuyoruz. Fert ve toplum olarak huzura, sevgiye ve saygıya, yardımlaşmaya ve birbirimizi anlamaya ihtiyacımız vardır. Dünyevi istek ve arzularımızın yoğunluğu sebebiyle zaman zaman ihmal ettiğimiz hemşehrilik ilişkilerimize önem vermeliyiz.

Bizi bir araya getirecek öyle güzel sebepler var ki herşeyden önce her birimizin doğduğu yerle ilgili hatıraları, ortak sevinçlerimiz üzüntülerimiz, bizi birbirimize yakınlaştıran, kaynaştıran geleneklerimiz.

İşte bu gün burada Ispartalılar olarak birlik ve beraberlik ve dayanışma içinde olduğumuzun bir örneğini hep birlikte yaşıyoruz. İnşallah sizlerin destekleriyle bu beraberliklerimiz dernek çatısı altında bundan sonrada devam edecek ve daha nice hayırlara vesile olacağını söyleyen Başkan Ramazan ALAN  katılımcılara  gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti. 

Bu haber 728 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...