“Gölcük´e Dokunma”

8 Temmuz 2015 19:19

Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'nün, Gölcük Tabiat Parkı'na uygulamayı planladığı projeye çeşitli çevrelerden tepki geldi. Sosyal medya üzerinden Gölcük'e Dokunma başlığıyla kampanya başlatıldı.

Gölcük Projesi'nin ihale süreci tamamlandı. Isparta kamuoyunun da talepleri göz önünde bulundurularak oluşturulacak proje için 2016 yılında yatırıma başlanacak. Kalkınma Bakanlığı, Gölcük Projesi'ni yatırım programına dâhil etti.

Ancak projeye karşı çıkan çevreler de harekete geçti. Gölcük Tabiat Parkı'nın söz konusu proje ile dokusunun bozulacağını ileri süren bazı çevreler sosyal medya üzerinden "Gölcüğe dokunma" başlıklı bir kampanya başlattı.

Söz konusu platformlarda yapılan paylaşımlarda "tesisiniz için gölcük doğal tabiat alanı ve içinde yaşayan tüm habitatıyla ve sevenleriyle size yeni bir adres verelim tesisinizi oraya kurun Sav’a giderken eski şehir çöplüğünün olduğu yer tesisleriniz için çok uygundur Ispartalından ve tüm doğa severlerden saklayarak oldu bittiye getirmek istediğiniz bu tesisi yeni hükümet kurulmadan müjdelemeniz de oldukça manidar ve bu ihlalleri hangi gazetelerden yayın organlarından ihale ettiyseniz bütün soru işaretlerinize karşıyız lütfen gölcük doğal güzelliğini bir sonraki nesillere ve doğa severlere bırakın. Isparta’ya yeni hastane, okul yapın Isparta sevginizi lütfen rantabıl alanlarda değil de buralara kullanırsanız sizin müjdeli açıklamalarınızdan o zaman etkileneceğiz" ifadeleri kullanıldı.

 

Bu haber 840 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...