Sosyal Hizmetler Derneği’nin AB projesi kabul edildi

8 Temmuz 2015 19:24

Isparta Sosyal Hizmet Derneği Başkanı Mahmut Bülbül, Ulusal Ajans’a sundukları Avrupa Birliği projesi olan “Engelli Öğrencilerin Çanta ve Ayakkabı İmalatı Staj Faaliyeti” Avrupa Birliği Projesinin kabul gördüğünü müjdeledi.

Engelli vatandaşlara yönelik olarak çalışmalarını sürdüren Isparta Sosyal Hizmetler Derneği, yine başarılı bir çalışmaya imza attı.

Konu ile ilgili olarak Sosyal Hizmet Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül’ün açıklaması şöyle “Söz konusu proje kapsamında 11 zihinsel engelli öğrencimizin 26 Nisan-09 Mayıs tarihleri arasında Almanya’nın Berlin şehrinde ve 10 zihinsel engelli öğrencimizin de Sömestr tatilinde İtalya’nın Milano şehrinde staj faaliyetinin yanı sıra bağımsız yaşamanın temeli olan kendi ihtiyaçlarını gidermek konusunda deneyim yaşamışlar, refakatçi öğretmenlerimiz gözetiminde de 24 saatlik bir eğitim sürecine tabi tutulmuşlardır.  Avrupa Birliği vatandaşlığı yönünde önemli bir deneyim yaşamışlar Almanya ve İtalya kültürünü tanıma fırsatı yakalamışlardır. Bulundukları ülkelerde yakın şehirlere günü birlik gezi düzenlemişler ve sosyal yönden de kendilerini geliştirmişlerdir. Öğrencilerimizin staj faaliyetinin onların meslek sahibi olmasında kendilerine imkan sağlayacağını düşünmekle birlikte yaşam kalitelerinin artmasında ortak kurumlar adına her türlü eğitsel faaliyet içinde olacağımızı deklare ederiz. Projemizde emeği olan tüm refakatçilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederim. Projemizin Ulusal Ajans tarafından desteklenmeye değer bulunmasından dolayı başta Ulusal Ajansa, proje koordinatörümüz Fatma Sümer’e, kurum müdürüm Hüsnü Bülent ÖZTAŞ ’a, yerel ortaklarımızdan Sultan Kurt ve Abdullah Demir’e proje çalışmalarında verdikleri destek ve işbirliği dolayısıyla teşekkür ederim.”  dedi.

Yine projede Isparta Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi, İstanbul Sıdıka Doğruöz Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi de yer alacak.

 

Bu haber 846 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...