Hayata Hazırlama Projesi hayatî önem taşıyor

9 Temmuz 2015 19:23

Vali Özkan, IKEV’in başlattığı ve Çocuk Evi’nde kalanların hedef alındığı Hayata Hazırlama Projesi’nin hayati önem taşıdığına dikkat çekti. Vali Özkan, ‘’Tüm insanlık hayat boyu eğitim için işbirliği yapmalı. Hayat dezavantajlı başlayan çocukların geleceği için STK’ların proje yapması çok değerli’’ dedi

Isparta Kültür ve Eğitim Vakfı (IKEV), Çocuk Evi’nde kalanlara yönelik Hayata Hazırlama Projesi başlattı. Aile ve Sosyal Politikalar ile Millî Eğitim Müdürlüğü’nün de desteklediği proje fırsat eşitliği sunuyor.

‘’TÜM İNSANLIK HAYAT BOYU EĞİTİM İÇİN İŞBİRLİĞİ YAPMALI’’

Vali Vahdettin Özkan, Kültür ve Eğitim Vakfı’nın (IKEV), Çocuk Evi’nde kalanlara yönelik ‘’Hayata Hazırlama’’ başlıklı başlattığı projenin önemine vurgu yaptı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de desteklediği projenin fırsat eşitliği sunduğuna dikkat çeken Vali Özkan, ‘’Tüm insanlık hayat boyu eğitim için işbirliği yapmalı. Hayata Hazırlama Projesi bu açıdan önemli. Hayata dezavantajlı başlayan çocukların geleceği için gönüllü sivil toplum kuruluşlarının proje yapması çok değerli. Burada 3 kurumun ilham verecek güzellikle işbirliğini görüyoruz. Bu güzel bir mirastır. Hayat Boyu Öğrenme; Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından strateji haline getirilmeye çalışılıyor. Eğitim için gönüllü kuruluşların çaba sarf etmesi önemli. Çevre, millî ve manevi değerler taşıyan miras eserlerin korunması, gelecek kuşaklara aktarılması için emek veriliyor. Bu tür hizmetlerin devam etmesi lazım. El birliği ile eğitim projeleri yapmalıyız. İşbirliği halinde çalışmalıyız. Burada sadece eğitim değil, çevrenin korunması ve millî­ manevi değerlerin korunması da söz konusu. Anadolu, millî ve manevi değerler taşıyan çok büyük miraslara sahiptir. Geleceğe taşınması lazım’’ şeklinde konuştu.

HAYATA HAZIRLAMA PROJESİ NEDİR?

Hayata Hazırlama Projesi; Anne veya babası ya da her ikisi de olmayan çocuklara yönelik özel desteklerin verildiği bir proje. Projenin temel çıkış noktası; Fırsat Eşitliği. Proje kapsamında çocuklara burs veriliyor, okuma programı düzenliyor. 

Bu haber 795 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...