Eğirdir Triatlon’da Avrupa Kupasına Ev Sahipliği Yapacak

9 Temmuz 2015 19:31

Eğirdir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu işbirliği ile bu yıl 13.'sü düzenlenecek olan Traitlon Yarışları ve Avrupa Kupası Yarışları işbirliği protokolü imzalandı.

Eğirdir Kaymakamlığı toplantı salonunda yapılan koordinasyon  toplantısına Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, Federasyon Organizasyon Sorumlusu Alp Işkın, Triatlon İl Temsilcisi Çetin Meydan,  Eğirdir İlçe Emniyet Müdürü Yasin Orakoğlu, Gençlik Spor hizmetleri İlçe Müdürü Hasan Gencer, Karayolları Teknik Bakım elemanı Ali Elvan, İlçe Yazı işleri Müdürü Mahmut Oruç, KYK yetkilileri Merve Sölük, Songül Tekdemir  , İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlık Memuru İsmail Baran, Zabıta Komiseri Ayla Büyükçetin ve Belediye Basın sorumlusu Emrah Çelik katıldı.

HAMDİ GÜNEŞ, "BU YIL TAM BİR TRİATLON ŞENLİĞİ OLACAK"

Toplantıda konuşan  Triatlon Federasyon Başkanı Hamdi Güneş, "Eğirdir Triatlonunun bu yıl 13.'üncüsünü yapıyoruz. Üst üstüne triatlon yarışlarının yapıldığı yerler arasında Eğirdir, Alanya'dan sonra ikinci sırada. Bu yıl Eğirdir'de Avrupa Kupası yapılacak. Çok yarışçı var. 2 gün yarışlar devam edecek. Aquatlon, Şirketler Ulusal ve Avrupa Kupası da Eğirdir'de yapılmış olacak. Tam bir Triatlon Şenliği olacak. Bizim neler istediğimizi biliyorsunuz, yeniden bir değerlendirme yapacağız. Kayıtlar henüz tamamlanmadı. Yaklaşık 400 sporcu gelmesi bekleniyor. El birliği ile Eğirdir'i bir basamak daha yukarı çıkaracağız. 20 ülkeden sporcu gelecek. İnşallah sağlıklı bir şekilde Eğirdir Triatlonu'nu tamamlayacağız. Bu arada Eğirdir Kaymakamımız Dr. Yalçın Yılmaz'ı da onur konuğumuz olarak burada ağırlamak isterim" dedi.

ŞİRKETLER TRİATLONU EĞİRDİR'DE YAPILACAK

Koşu, bisiklet, yüzme olmak üzere üç ayrı spor ve takım yarışı şeklinde yapılan Triatlon yarışlarında bu yıl şirketler arası yarış da gerçekleşecek. Bunun için başvuru yapacak olan firmaların katılımları sağlanacak.

ÖMER ŞENGÖL, "EN İYİSİ OLSUN DİYE ÇALIŞIYORUZ"

Belediye Başkanı Ömer Şengöl, "Olabildiğince en iyisi olsun düşüncesiyle çalışıyoruz. Yarışları Canada'da yaparsak, daha rahat bir seyir olacağına inanıyorum. Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz'ın tayini çıktı ama o tarihlerde Eğirdir'imizde Onur Konuğu olarak görmek isteriz" dedi.

KAYMAKAM YILMAZ "TÜM HALKIMIZI YARIŞLARA BEKLİYORUZ"

Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz ise; Eğirdir Triatlona aşina bir şehir. O yüzden bu yıl da çok emek sarfedilecek ve çok güzel bir program olacağına inanıyorum. Ben burada olmayacağım ama gönlüm hep Eğirdir'de olacak bundan emin olabilirsiniz. Herkese başarılar diliyorum, Eğirdir için ne gerekiyorsa da yapmaya bizler daima hazırız. Şirketlerin Triatlonu'da ayrı bir keyif katacağına inanıyorum. Tüm halkımızı bu tarihi güne bekliyoruz, bende gelmeye çalışacağım" dedi.  

Triatlon Programı şöyle, 

14-15-16 Ağustos 2015 tarihlerinde yapılacak Eğirdir Triatlonu programı da netlik kazanmaya başladı. 14 Ağustos 2015 Cuma günü teknik toplantı yapılacak ve Eğirdir Belediyesi'ne ait Rüya Park'ta makarna partisi gerçekleşecek.  Makarna partisi sonunda ise Eğirdir Belediyesi tarafından Belediye önünde büyük halk konseri verilmesi planlanıyor.

15 Ağustos 2015 Cumartesi günü ulusal program gerçekleşecek. 09.00'da 14-15 yaş bayan erkerk aquatlın yarışları, 10.30'da 16-19 yaş grupları, 11-.30-12.30 arasında 8-13 yaş arası aquatlon yarışları yapılacak.  15.30'da ödül töreni gerçekleşecek. 18.00'de 500 kişinin katılacağı Teknik Toplantı gerçekleşecek.

16 Ağustos 2015 Pazar günü Avrupa Kupası Olimpik mesafe yarışlarında 09.00'da Değişim alanına giriş, 10.30'da elit bayanlar startı, 14.00'de Erkek startı 16.30'da bitiş. 17.00 da ödül töreni ile son bulacak. 

 

Bu haber 927 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...