Afşar yolu ve köprüsü genişletilecek

10 Temmuz 2015 16:29

Geçtiğimiz haziran ayı içinde iki genci trafik kazasına kurban verdiğimiz Gelendost Afşar köyü yolu ve köprüsünün genişletilmesi için çalışma başlatıldı.

Sık sık kazaların meydana geldiği bu noktaya neşter vurmak üzere İl Genel Meclisi harekete geçti. Gelendost İl Genel Meclis Üyesi Necdet Satılmış tarafından verilen önergede Afşar Köprüsü'nün dar olmasından dolayı bu bölgede sık sık kazaların meydana geldiğini ifade etti. Aynı yerde 6 ay içinde kazalar meydana geldiğini ve  geçtiğimiz ay iki gencin yaşamını yitirdiğini anımsatan Satılmış, "Bu bölgedeki kazaları önlemek açısından bu köprünün genişletilmesi gerekir. Çünkü dar olan bu köprünün genişliği 6 metredir. Ayrıca bu köprü Afşar, Yenice, Akdağ, Çaltı ve Köke köy yollarının tek geçiş yoludur. Köprüye 200 metre mesafedeki virajın düzeltilmesi köprüye görüş alanı sağlanması kazaları önleyecektir" dedi.

Öte yandan Afşar, Yenice, Akdağ ve Köke köylerinin ana yollarının çok dar olduğunu ileten  Satılmış, "İki araç bu yolda çok zor geçmektedir. Her an kazalara sebebiyet verecek durum vardır. Köy yollarının şarampollerinin doldurulup genişletilmesini hizmete sunulup mağduriyetlerinin giderilmesini arzederim" diye konuştu. Önerinin gündeme alınması kabul edildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat ise köprünün yenilenmesi ile aynı yolda trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Ak Parti Gelendost İlçe Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Emin Nayır'ın adının verilmesini talep etti.

Söz konusu köprünün genişletilmesi veya yeniden yapılması ayrıca kazanın olduğu akşam yayınlanan “Ne Var Ne Yok?” programında da gündeme gelmişti.

 

Bu haber 878 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...