Şehir yaz çiçekleriyle donatıldı

10 Temmuz 2015 16:30

Isparta Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bahar aylarında gerçekleştirilen şehir içi çiçeklendirme peyzaj çalışmalarını yaz aylarında sürdürdü. Belediye yaz aylarının gelmesiyle birlikte yaz çiçeklerinden oluşan şehir içi peyzaj çalışmalarını tamamladı.

Isparta şehir merkezi başta olmak üzere şehir genelinde orta refüjler kavşaklar, park ve bahçeler ile diğer alanlarda peyzaj çalışmaları yapıldığını ve her yerin çiçeklendirildiğini söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, yaz çiçeklerinden oluşan bezeme sistemli peyzaj çalışmalarının tamamlandığını aktardı.

Çalışmalarda genellikle Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden bayan elemanların görev aldığını ifade eden Başkan Günaydın, “Isparta’mız bahar çiçekleri olan lale ve sümbüllerin ardından şimdi de yaz çiçekleri ile donatıldı. Şehrimiz görünüm, estetik, yenilik açısından daha hoş bir seviyeye geldi. Yeni peyzaj uygulamalarımız devam edecek. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor” dedi. Isparta’nın gül şehri olduğunu ve bundan dolayı da yine şehrin güllerle de donatıldığını hatırlatan Başkan Günaydın, önümüzdeki sezonda şehre 50 bin adet daha gülfidanı dikileceğini belirtti. Ağaç dikim çalışmalarının her yıl devam ettiğini dile getiren Günaydın, bu yıl 100 bin ağacın daha toprakla buluşturulacağını aktardı.

Bahar aylarıyla başlayan ve yaz aylarıyla birlikte devam eden şehir içi çiçeklendirme ve yeşillendirme çalışmaları, sonbahar aylarına girilmesiyle birlikte yeni bir boyut kazanacak. Sonbaharda da mevsim çiçeklerinin dikileceğini aktaran Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Bu çalışmalarımız Isparta’mıza güzellik, mutluluk ve huzur versin dileklerimi iletiyorum” görüşlerinde bulundu.

 

Bu haber 686 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...