Keçiborlu’da 400 öğrenci kapasiteli KYK yurdu tamamlandı

10 Temmuz 2015 16:40

Keçiborlu’da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından ihale edilen Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu 400 Kapasiteli Yurt Binası bu yıl öğretim döneminde hizmet verecek.

Keçiborlu Belediyesi ilçedeki öğrenci sayasını artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle ilçeye bir öğrenci yurdu kazandırdıklarını belirten Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak, eski huzurevini de öğrenci yurdu yapacaklarını açıkladı.

Keçiborlu'da sosyal alanlarımızı öğrencilerin zamanını daha iyi şekilde geçirebileceği imkanları sağlayacağız. Biz İlçemizin öğrenci şehri olması yönünde elimizden gelen çalışmaları gerçekleştireceğiz.

Kız ve erkek yurdu olmak üzere 2 blok halinde toplam 10 bin 571 metrekare alana yapılacak olan Keçiborlu KYK Yurdu ve Sosyal Tesisi, 404 kişi kapasiteli olacak, içerisinde kafeterya, yemekhane ve konferans salonu bulunacak.

Sosyal tesis ile birlikte özellikle Keçiborlu MYO öğrencilerimiz için büyük sıkıntı haline gelen yurt eksikliği ve öğrenciler için sosyal tesis sorunumuz ortadan kalkacaktır.

Yapılan bu yurt için Keçiborlu Belediyesi olarak 10 bin 571 metrekare arsa bağışladı.TOKİ'nin 2. etap 200 kişilik toplu konut ihalesinin ay sonunda gerçekleşeceğini söyledi.

 

Bu haber 4719 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...