“Isparta-Antalya, çift yol programına öncelikli alınsın”

10 Kasım 2012 15:33

Isparta Ticaret Ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu tarafından, Ağlasun-Çeltikçi-Bucak yolunun öncelikli olarak çift yol programına alınmasına ilişkin bir basın açıklaması yapılarak,  “Dereboğazı Yolu dikkate alınmadan, diğer hattın öncelikli yapılıyor olması bizleri ve tüm Isparta halkını üzmüştür” denildi.

ITSO Yönetim Kurulu, Isparta-Antalya arası yolun çift yol programına öncelikli olarak alınması gerektiğini belirterek, bu konuda atılacak tüm adımları, yapılacak tüm çalışmaları desteklemeye hazır olduklarını ifade ettiler.

Yapılan açıklama şöyle: “Her zaman devletinin yanında olan, milletinin ve şehrinin faydasına olan her türlü konuda fedakarlıktan kaçınmayan kadirşinas Ispartalılar'ın yıllar önce başlattığı büyük hareketin kazancı Dereboğazı Yolu'nun çift yol programına alınması en büyük beklentimizdir.

Isparta'yı Antalya'ya bağlayan Dereboğazı Yolu dururken, yan yol olarak tarif edilen Ağlasun-Çeltikçi-Bucak yolunun öncelikli olarak çift yol programına alındığı ve ihale hazırlıklarına başlandığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız.

Devletimizin ulaştırma alanındaki çift yol projeleri taktire şayandır. Karayolu ulaşımında sağlanan iyileştirme hem can kayıplarının hem de maddi kayıpların önlenmesinde çok önemlidir. Ancak devletimizin bu hizmet seferberliğinden Isparta'nın yeteri derecede faydalanamamaktadır. Dereboğazı Yolu dikkate alınmadan, diğer hattın öncelikli yapılıyor olması bizleri ve tüm Isparta halkını üzmüştür.

Isparta'yı Antalya'ya bağlayan Dereboğazı Yolu'nun iyileştirilmesi Isparta'yı Antalya'ya zaman olarak daha da yaklaştıracaktır. Isparta'nın turizm merkezinin arka bahçesi olma hedefine bir adım daha yaklaşılacak ve ilimizin cazibesini artıracaktır.

Süleyman Demirel Havalimanı'nın çalışmaması nedeniyle havayolu ulaşımından mahrum kalan Isparta, Antalya Havalimanı'na ulaşım kolaylığı sağlayacak, günümüzün en modern ulaşım aracından faydalanma imkanı bulacaktır.

Daha ötesini düşünürsek Isparta Antalya Karayolu'nun çift yol olması halinde Süleyman Demirel Havalimanında faaliyete geçmesi ve aktif çalışmasının kaçınılmaz olacağı kanısındayız. Zira, ulaşım kolaylaşınca Antalya Havalimanı'nın yoğun trafiğinin Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na kaydırılması söz konusu olacaktır.

Öte yandan Isparta Ağlasun Çeltikçi Bucak Yolu'nun coğrafi şartları malum olduğu üzere ağırdır, bu bölgenin dağlık olması dolayısıyla inşaat maliyetleri açısından Dereboğazı Yolu'ndan çok daha külfetli olacağını düşünmekteyiz.

Bu ve buna benzer ilimiz menfaatine olan tüm unsurlar göz önüne alınarak Isparta-Antalya arası yolun çift yol programına öncelikli olarak alınması gerekmektedir. Bu konuda atılacak tüm adımları, yapılacak tüm çalışmaları desteklemeye hazırız. Isparta Milletvekillerimiz başta olmak üzere tüm ilgilileri bu meseleye sahip çıkmaya davet ediyoruz.

 

Bu haber 1033 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...