Yahya Demirel ebedi istirahatgahına uğurlandı

10 Kasım 2012 15:34

Ankara’da karaciğer kanseri tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Hacı Ali Demirel’in oğlu 62 yaşındaki Yahya Demirel, önceki gün İslamköy Kasabasında toprağa verildi.

Ankara’da Güven Hastanesi’nde tedavi görürken geçtiğimiz Perşembe günü akşam yaşamını yitiren; Hacı Ali Demirel – Şefika Demirel’in oğlu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in yeğeni Yahya Demirel’in cenazesi Cuma günü akşam saatlerinde İslamköy Beldesi’ne getirildi. Demirel’in cenazesi İslamköy’deki külliyenin morgunda bekletilerek Cumartesi günü öğle namazından sonra Şehriban Hatun Camii’ne getirildi. Burada düzenlenen cenaze töreninin ardından İslamköy Koca Mezarlığı’nda toprağa verildi.

CENAZE TÖRENİNE BÜYÜK KATILIM

Merhum Yahya Demirel’in cenaze törenine; 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel katılmazken; Yahya Demirel’in babası Hacı Ali Demirel, Amcası Şevket Demirel, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Eski Bakanlardan İbrahim Gürdal, Yaşar Topçu, Cavit Çağlar ve Aykon Doğan, Isparta Eski Milletvekilleri Ertekin Durutürk, Ramazan Gül ve Ömer Bilgin, Belediye eski Başkanı Altan Raşit Civan, Demokrat Parti İl ve ilçe Başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti İl Başkan Vekili Yaşar Ünlü, Merkez İlçe Başkanı Kamil İnci, CHP teşkilat mensupları, Demirel ailesi ve çok sayıda işadamı, bürokrat ve vatandaş katıldı. Cenaze törenine; Demokrat Parti ve Doğru Yol Partisi eski Milletvekili Hüsamettin Cindoruk, CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Demokrat Parti eski Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek ve Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel’in çelenk gönderdikleri gözlendi. 

CENAZE NAMAZINI MÜFTÜ AVCI KILDIRDI

Şehriban Hatun Camii avlusunda gerçekleştirilen cenaze namazını İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı kıldırdı. Cenaze namazı ve yapılan duanın ardından Yahya Demirel’in naaşı İslamköy Koca Mezarlığı’na götürüldü ve burada yapılan dua ve okunan Kur’anı Kerimle toprağa verildi. 

Merhum Yahya Demirel’e Allah’tan rahmet, başta  Demirel ailesi olmak üzere tüm yakın, dost ve akrabalarına başsağlığı dileriz.

Bu haber 1054 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...