‘Hediyem Kur’an Olsun’

14 Temmuz 2015 16:54

Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığınca ‘Hediyem Kur’an Olsun’ projesi düzenleniyor. Proje ile Kur'an'a ihtiyaç duyan ve satın alma gücü olmayan kurum ve kuruluşlara yurt içinde ve yurt dışında bağışçılar yoluyla Kur'an hediye edilmesi amaçlanıyor.

Türkiye Diyanet Vakfı 40. hizmet yılında yürüttüğü projelerine "Hediyem Kur'an Olsun" projesini de ekledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Müftüsü Galip Akın, “Vakfımız son zamanlarda yurt içinde ve yurt dışında yoğun bir şekilde Kur'an talebiyle karşılaşmaktadır. Bu taleplerle ortaya çıkan ihtiyacı karşılama gereği başta olmak üzere, Kur'an'ın ücret karşılığı satılması, farklı Kur'an baskılarının yaygınlaşması, muhtelif baskılarda hataların bulunması gibi sebepler de göz önünde bulundurularak başlatılan «Hediyem Kur'an Olsun» projesiyle, Diyanet İşleri Başkanlığımızla işbirliği halinde Kur'an'a ihtiyaç duyan ve satın alma gücü olmayan kurum ve kuruluşlara yurt içinde ve yurt dışında bağışçılar yoluyla Kur'an hediye edilmesi amaçlanmaktadır.

Proje  için  özel  oluşturulan  www.hediyemkuranolsun.com  web  sayfasından  ayrıntılı   bilgi edinilebilir.

Bağışlar için aşağıdaki seçenekler takip edilebilir:

1-SMS İLE BAĞIŞTA BULUNMA

Bütün GSM operatörlerinden KURAN yazıp 4333'e gönderildiğinde 12 TL bağış tutarıyla projeye destek verilmiş olunur.

2-ONLİNE SİSTEMLE BAĞIŞTA BULUNMA,

Online bağış yöntemiyle yurt içi için 8 TL yurt dışı için kargo üc îtleri dahil 12 TL bağış tutan Vakfımızın Hediyem Kur'an Olsun ilgili hesabına yatırılmış olur.

3-BANKAYA YA DA VAKIF ŞUBESİNE MÜRACAAT EDEREK BAĞIŞTA BULUNMA

Vakfımızın anlaşmalı olduğu sekiz bankanın herhangi bir şubesine gidilerek: "Türkiye Diyanet Vakfı Hediyem Kur'an Olsun hesabına bağışta bulunmak istiyorum" denildiğinde bağışta bulunulabilir. Veya bütün Müftülüklerdeki Türkiye Diyanet Vakfı Şube Temsilciliklerine gidilerek makbuz karşılığı bağışta bulunmak mümkündür.

Yurt dışı talepler için İngilizce, Fransızca, İspanyolca ve Rusça mealler, ilk etapta Balkanlar ve Orta Asya'da 18 ülkeye gönderilecektir. Taleplerin artmasıyla birlikte zaman içerisinde yeni bölge ve farklı dillerde meallerin de gönderilmesi mümkün olabilecektir.

Yurt içinde talepte bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilmesi planlanmaktadır.

Yurt dışında ise Müşavirliklerimizin koordinasyonunda, Ataşelik ve DİB koordinatörlüklerin desteğiyle yerel STK’Iar eliyle ihtiyaç sahiplerine dağıtımlar gerçekleştirilecektir” dedi.

Bu haber 752 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...