Öğrenci ve velilere danışmanlık hizmeti

15 Temmuz 2015 15:11

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) kapsamında yerleştirme puanlarının açıklanmasının ardından tercih döneminde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilere ve velilere danışmanlık hizmeti veriliyor. Merkez ve 12 ilçede Tercih Danışma Merkezleri oluşturuldu.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) kapsamında öğrenci ve velilere danışmanlık hizmeti veriliyor. 16 Temmuz'da sona erecek olan tercihler için öğrencilere profesyonel anlamda yardımcı olunuyor. Isparta'da Ülkü Ortaokulu, İyaş Selçuklu Ortaokulu, Merkez Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile 12 ilçe merkezinde Tercih Danışma Merkezleri oluşturuldu.

Halk Eğitim'de oluşturulan Tercih Danışma Merkezi görevlisi Azize Ezen, şuana kadar 100'ün üzerinde öğrenciye yardımcı olduklarını belirterek, "Öğrenci ve velilere, TEOG konusunda yüzdelik dilimlerle ilgili bilgiler veriyoruz. Okulların bölümleri hakkından geniş bilgiler aktarıyoruz. Yüzdelik dilimlere göre bir taslak oluşturduk ve buna göre tercih yapmalarını istiyoruz. 5 puan üstünde ve 15 puan altında olarak okulları tercih listelerine yazmalarını istiyoruz." dedi.

Öğrencilere tercih yaparken bir takım önerilerde bulunan Ezen, "İlk başa 5 puan üstü olarak tercih yapsınlar. Orta bölüme de gelebilecek okulları yazsınlar. Alt bölüme ise ölü tercihleri yazabilirler. 6 Temmuz'dan bu yana danışmanlık hizmeti veriyoruz. Şuana kadar 100'den fazla öğrenciye yardımcı olduk." ifadesini kullandı.

Öğrencilerden en çok nakillerle ilgili sorular geldiğini aktaran Ezen, "14 Ağustos'ta yerleşme sonuçları açıklanacak. Ondan sonra 3 hafta boyunca öğrencilerin nakil hakları olacak. Bu zaman diliminde 3 okul tercihi yapacaklar. Ağustos ayı boyunca bu nakilleri değerlendirebilirler" şeklinde konuştu.

6 Temmuz'dan bu yana hizmet veren Tercih Danışma Merkezleri, 16 Temmuz mesai bitimine kadar öğrenci ve velilere danışmanlık hizmetini sürdürecek.

 

Bu haber 639 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...