AEP 30 kişiyi daha sertifika sahibi yaptı

15 Temmuz 2015 15:12

Aile Eğitim Programı kapsamında gerçekleştirilen eğitimler kapsamında 142 kişi AEP Eğitici sertifikası aldı. AEP ile Ailelerin yaşam kalitelerini arttırmak ve toplumda sağlıklı ailelerin çoğalmasına katkıda bulunulması hedefleniyor.

Ailelerin yaşam kalitelerini arttırmak ve toplumda sağlıklı ailelerin çoğalmasına katkıda bulunmak amacıyla Aile ve Toplum hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında gerçekleştirilen eğitici eğitimi ile 30 eğitici adayı daha sertifika almaya hak kazandı. Böylece Isparta'da ki AEP eğitici sayısı 142'ye ulaşmış oldu.

AEP Eğitici Eğitimi, Yalvaç Kaymakamlığı ve  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğiyle AEP Formatörü Sosyolog Kamile ŞAHİN koordinesinde,Yalvaç ilçesi okullarından farklı branşlarda 30 öğretmene yönelik olarak 15-19.06.2015 tarihleri arasında Yalvaç Öğretmenevi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. AEP ile ailelerin eğitim, hukuk, iktisat, medya ve sağlık alanlarındaki hizmetlerden daha etkili biçimde yararlanmalarına, aile içi süreçlerini işlevselleştirerek aile yaşam kalitelerinin artmasına, sahip olduğu her türlü kaynağı etkili bir şekilde yönetmelerine ve karşılaşabilecekleri çeşitli risklere yönelik önlemler almalarına katkıda bulunmayı amaçlanıyor.

Aile Eğitim Programı (AEP) ailelerin, aile eğitimiyle ilgili temel ihtiyaçları dikkate alınarak geliştirilmiş, 5 alanda toplam 26 modülden oluşuyor.

 

Bu haber 695 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...