“Tarihi bilmeyenler siyasi simge sanıyor”

15 Temmuz 2015 15:15

Isparta Belediyesi tarafından Hızırbey Mahallesindeki Kule Parka Belediye Meclisinin oy birliği ile İzmir’de şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu isminin yaşatılması için bir anıt yapılması kararlaştırılmıştı. Bu doğrultuda hareket eden Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın projesini kendisinin çizdiği anıtı Kuleparkta inşa etmeye başladı. Son rötuşlarının yapıldığı bu günlerde de çeşitli spekülasyonlar oluşturulmaya başlandı. Bu spekülasyonlara cevap veren Günaydın eserde yapılan figürlerin Türk Milletini ve tarihini yansıttığını belirtti.

Günaydın Kulepark’taki Şehit Fırat Çakıroğlu anıtındaki çalışmaları yerinde incelerken anıt hakkında görüş bildiren kişilere cevap verdi.

Günaydın yaptığı açıklamasında, “Ege Üniversitesinde şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu anısına parkımızda bir anıt inşa ettik. Bu anıt sadece şehidimizi anlatmamaktadır. Şehidimiz ile birlikte Türk tarihini anlatan bir özgürlük anıtı haline dönüştürülmüştür.  Bazı kişiler bu anıtı bir siyasi parti amblemine benzetmeye çalışmışlardır. Anıtımız gerçekten Türk Milletini anlatmaktadır. Tarihimize baktığımızda parka inşa ettiğimiz bu figürler yer almaktadır. Yani geçmiş tarihimizi geleceğimize aktaran bir eserdir” dedi.

 

 

Bu haber 755 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...