Özel Ağaçlandırma Alanları Kura İle Sahiplerini Buldu

15 Temmuz 2015 17:53

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü, Isparta Orman İşletme Müdürlüğü, görev alanı içerisinde yer alan ve daha önce ilan edilen özel ağaçlandırma sahalarının kura çekimi tamamlandı.

Isparta Orman Bölge Müdür Yardımcısı Saim Mere Başkanlığında toplanan değerlendirme komisyonunda, Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürü Ahmet Şahan, Isparta Orman işletme Müdürü Hüseyin Divrik, Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Mehmet Hakverdi uygun başvuruları değerlendirerek, başvuru sahiplerinin huzurunda ve komisyon görevlilerinin nezaretinde çekiliş gerçekleşti.  Kura usulü ile yapılan çekilişte, Keçiborlu, Atabey ve Gönen İlçelerinde bulunan 16 adet 800 dekar ağaçlandırma alanı için 16 asil ve 32 yedek katılımcı belirlendi.

İlana çıkan özel ağaçlandırma sahaları için hak sahibi olanlar, izin talebinde bulunmaları, Orman genel Müdürlüğünce saha izin olurunun verilmesi ve sahanın tesliminin ardından yapılacak ’’Ağaçlandırma Projesiyle’’ ile çalışmalara başlayacak. Özel ağaçlandırma sahaları, ağaçlandırma projesindeki ağaç türünün idare süresi kadar bedelsiz tahsis ediliyor.

Bu haber 726 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...