Külliye’nin taşları Antalya ve Isparta’dan

15 Temmuz 2015 18:06

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ana binasındaki taşların yüzde 90'ının Antalya ve Isparta'daki ocaklardan çıkan taşlardan oluştuğunu belirten yetkililer yeşil mermerin ise ithal olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi dün bir kez daha basın mensuplarına kapılarını açtı. Bu kez Külliye'nin ana binası gezdirildi. Gezide Isparta adına dikkat çeken nokta ise binadaki taşların Antalya ve Isparta’dan tedarik edilmiş olmasıydı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin Kuzey ve Güney Binalarının ardından önceki gün de basın mensuplarına makam odalarının olduğu ana bina gezdirildi. Ana binada ilk göze çarpan yeşil mermerler oldu. Yeşil mermerin ise protokol imajı için özel seçildiği ifade edildi. Binadaki taşların yüzde 90'ının Antalya ve Isparta'daki ocaklardan çıkan taşlardan oluştuğunu belirten yetkililer yeşil mermerin ise ithal olduğunu ifade etti. Binanın deprem için de çok dayanıklı yapıldığı bilgisi verildi.

Cumhurbaşkanlığı makamının da yer aldığı ana binada 3 bodrum, zemin ve 4 kat bulunuyor. Ana binada 56 ofis, 20 toplantı odası ve 3 koruma odasının da bulunduğu toplam 126 oda var. İkinci katta Cumhurbaşkanlığı makamı ve ofisleri, heyet kabul salonu, MGK salonu ve Genel Sekreterlik makamı bulunuyor.

Bu haber 711 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...