SDÜ’den ‘hazırlık sınıfı’ duyurusu

15 Temmuz 2015 18:07

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), hazırlık sınıfının bu yıl üniversitede olmayacağı hakkında çıkan haberlere ilişkin kamuoyuna ve yeni kayıt yaptıracak olan öğrencilere duyuru yaptı.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi: “Son günlerde bazı medya kuruluşlarında Süleyman Demirel Üniversitesi’nde, yeni kayıt yaptıracak öğrenciler için zorunlu hazırlık sınıflarının kaldırıldığına dair haberler yer almaktadır. Yanlış anlamadan kaynaklandığını düşündüğümüz bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı, Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) 20 Ocak 2015 tarihli kararı ile tüm üniversitelerde kaldırılmıştır.

YÖK’ün ilgili kararı şu şekildedir;

“Yüksek Öğretim Kurumları’nın Öğretim Dili Türkçe olan programlarında Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıfının 2015-ÖSYS Yüksek Öğretim programları ve kontenjanları kılavuzunda kaldırılmasına karar verilmiştir.”

Kaldı ki konu ile ilgili yeterli açıklama ve bilgi 2015-ÖSYS kılavuzlarında yer almaktadır.

Üniversitemizde İsteğe Bağlı Yabancı Dil Hazırlık Sınıflarında eğitim-öğretim kesintisiz devam etmektedir. Bu konuda marka olan SDÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’nda 45 Okutman, 2 Öğretim Görevlisi, 1 Öğretim Üyesi ve 2’si yabancı uyruklu sözleşmeli personel olmak üzere toplam 50 öğretim elemanı görev yapmaktadır. 2003 yılından bu yana da toplam 13.293 öğrenci Yabancı Diller Hazırlık Sınıflarında eğitim almıştır.

Şu anda üniversitemize ait 16 programda İsteğe Bağlı Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı sürdürülmektedir.

 Devam eden Zorunlu İngilizce/Arapça Hazırlık Sınıf Programlarımız ise şöyledir;

-       İlahiyat Fakültesi - İlahiyat 1. ve 2. Öğretim ( Arapça Hazırlık)

-       Eğitim Fakültesi - İngilizce Öğretmenliği (İngilizce Hazırlık)

-       Fen Edebiyat Fakültesi - İngiliz Dili ve Edebiyat (İngilizce Hazırlık)

Kamuoyuna ve yeni kayıt yaptıracak olan öğrencilere önemle duyurulur”.

 

Bu haber 954 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...