Eğitim-Sen Suruç’taki Katliamı kınadı

22 Temmuz 2015 17:52

Eğitim-Sen İl Temsilciliği, Suruç’taki katliamı kınadı. Konu ile ilgili olarak sendika yönetiminden yapılan açıklama şöyle: “IŞİD çeteleri tarafından yerle bir edilen Kobane`nin yeniden inşa edilmesi çalışmalarına katılmak için Suruç`a gelen 300 gencin basın açıklaması sırasında şiddetli bir patlama meydana gelmiş, 32 genç hayatını kaybetmiş, yüzün üzerinde genç yaralanmıştır. Yola çıktıkları ilk andan itibaren, muhtemelen emniyet ve istihbarat güçlerince adım adım takip edilen gençlerin, göz göre göre böyle bir saldırıya maruz bırakılması düşündürücüdür. Bugün Suruç’ta yaşanan patlama, AKP‘nin yanlış Ortadoğu ve IŞİD politikasının en acı sonuçlarından birisi olmuştur. Yaşanan katliam, AKP iktidarı döneminde özellikle Suriye`ye yönelik, cihatçı çeteleri desteklemeye dayanan dış politikanın en acı sonuçlarından birisi olmuştur.

Bugüne kadar katil IŞİD çetelerine karşı somut adım atmayanlar, cihatçı çetelere tırlar dolusu silah taşıyanlar, Suriye`de katliam yapan katilleri Türkiye topraklarında eğitip-donatanların sorumluluğu, saldırıyı gerçekleştirenlerden daha az değildir.

Suruç‘ta yaşanan saldırı ile gerçekleştirilen katliam sadece gençlerimize karşı değil, aynı zamanda Türkiye‘de ve Ortadoğu‘da özgürlük, barış ve kardeşlik mücadelesi yürütenlere karşı yapılmıştır.

Aylardır her açıklamamızda AKP’nin izlediği mezhepçi ve milliyetçi Ortadoğu politikasının ülkemizi patlamaya hazır bir mayın tarlasına dönüştürdüğünü ifade ediyoruz. Maalesef, gerçekleşen tam da budur!

Katil Çeteler, sivil ve masum demeden onlarca insanın ölümünü hedefleyecek eylemler gerçekleştirmektedir. 5 Haziran’da Diyarbakır’da da aynı plan uygulanmak istendi. Orada insanlarımızın soğukkanlılığı ve tedbiriyle katliam 5 insanımızın yaşamını yitirmesi ve onlarca yaralı ile sonuçlandı. Ne yazık ki, şimdi de  Suruç’ta onlarca gencimiz vahşi saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

Öfkemiz büyük, ancak sözün bittiği noktadayız…

Katillere bu zemini hazırlayan politikaları uygulayanların tarih önünde hesap vermekten kurtulamayacağına inanıyoruz.En ufak insani değerden nasibini almamış katil çetelerin gerçekleştirdiği saldırıyı nefretle kınıyor, yaşamlarını yitirenlere başsağlığı, yakınlarına sabır ve metanet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Bu haber 599 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...