Vali Oğuz, Yabancı Öğrencilerle

12 Kasım 2012 19:18

 

Vali Memduh Oğuz, Süleyman Demirel Üniversitesinde okuyan yabancı öğrencilerle bir araya geldi. Valilik Göl Toplantı Salonunda başlayan program, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda ‘Atatürk’ü Anma Dinletisi’ ile devam etti. Program; Barida Otel’de yenen akşam yemeğiyle sona erdi.

Güldünya Uluslararası Öğrenci Derneği’nin koordine ettiği program doğrultusunda 130’a yakın öğrenciyle bir araya gelen Vali Memduh Oğuz misafir öğrencilere; ‘Ben sizin babanız sayılırım’ diyerek hitap etti.

Orman ve Su İşleri Bakanlık Müşaviri Tayfun Büyükküpçü ve dernek yönetiminin de hazır bulunduğu programda Güldünya Uluslararası Öğrenci Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Gezer derneğin faaliyetleri hakkında Vali Oğuz’a bilgiler vererek yapılacak olan etkinliklerde destek istedi.

SDÜ’de sekiz yüze yakın yabancı öğrenci bulunduğunu belirten Gezer; “Sayın Valim dernek olarak yıl içerisinde yapmayı planladığımız çeşitli programlar var. Bu programlar dahilinde; kültürel geziler ve gül safarisi, dil kursları, ülke tanıtım günleri, uluslar arası öğrenci buluşmaları, gençlik şöleni ve mezuniyet gecesi gibi faaliyetlerimiz olacak.

Isparta Valiliği, SDÜ ve Güldünya Uluslararası Öğrenci Derneği olarak üçlü koordinasyon oluşturup, yurt içi ve yurt dışından sempozyum, panel gibi etkinliklerimize gelecek olan misafirlerimizi daha iyi ağırlamak amacıyla prosedür sıkıntılarını giderecek desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

Vali Oğuz; “Ortak noktamız sevgidir”

Isparta Valiliğinin kapılarının misafir öğrencilere her zaman açık olduğunu belirten Vali Memduh Oğuz; “Maksadımız sizinle birlikte hoş bir akşam geçirmek ve sohbet etmek.

Bizim mutabık olduğumuz ortak zihniyet; sevgi düşüncesidir, muhabbet düşüncesidir. Varacağımız hedef budur. Tabi tanışma öncesinde yönetici arkadaşımız bazı şeyler söyledi, o önerilerin hepsine hazırız biz. Allahın izniyle ne yapmamız gerekiyorsa karşılamaya hazırız.

Buradaki kardeşlerimiz, evlatlarımız, öncelikle kendilerini kendi evlerindeymiş gibi hissetsinler. Her zaman bizim kapımız size açık, ne zaman isterseniz gecenin ikisi, üçü demeden arayabilirsiniz. Burada vali vilayetin babası demektir, benim babam ülkemde kaldı demeyin işte burada Isparta Valisi var, onun için her türlü sıkıntınızda beni hiç çekinmeden arayabilirsiniz.

Burada olmayan diğer arkadaşlarınızla ayrı ayrı programlarda beraber olacağız ve son olarak hepimizin, 800 civarında öğrencinin bir arada olacağı bir final yapacağız Allahın izniyle.

Isparta kamuoyu bu öğrencilerden haberdar olsun. Öğrenci kardeşlerimiz yurtlarda kalıyorlar ama hali vakti yerinde olan aileler bu öğrencileri hafta sonları evlerde misafir ederek sorunlarıyla, sıkıntılarıyla ilgilensinler” dedi.

   

               

 

Bu haber 677 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...