“Karşıdan bakmakla doğa bilinci yaşanmaz!”

22 Temmuz 2015 18:00

AK Partili İl Genel Meclisi Üyesi, Turizm Derneği Başkanı Fevzi Özdemir, Gölcük konusunda eylem başlatan doğaseverleri önyargılı olmakla eleştirdi. Özdemir, ‘’Tartışılması gereken hususları açık yüreklilikle tartışabilecek bu arkadaşlar bugünlerde yanlış feveran etmektedirler’’ dedi.

İl Genel Meclisi Fevzi Özdemir, doğaseverlerin Gölcük Projesi ile ilgili başlattığı eylemle ilgili açıklamalarda bulundu. Doğaseverlerin erkenden konuştuğunu ve önyargılı olduğunu belirten Özdemir, şöyle konuştu: "Doğaseverlerin yapmış oldukları eylem bence erken ve önyargılıdır. Gölcük kriter gölüne yapılacak projenin ne olduğunu bilmeden bu tip kampanyaları başlatmak doğa turizmine, yayla turizmine zarar vermektedir. Bizler bu projeleri uygularken bugün Davraz Kayak Merkezi'nde de, Kovada Gölü'nde de, Gölcük'te de aslında yapmak istediklerimiz bellidir. İnsanların bunları bile bile koruma¬kullanmayı yan yana götürme arzusunda iken bu tür hareketleri yapmaları yanlıştır.

‘’DOĞAYI HEM KULLANIP HEM KORUMALIYIZ’’

Bizleri doğa düşmanı gibi ilan etmek, sadece çiçeği, böceği, doğayı kendilerinin öz düşünceleri gibi görmek bu tip projeleri uygulamak isteyenlere birer hakarettir. Tekrar söylüyorum. Gölcük'e ve bundan sonra uygulanacak projeler aslında bir toplantı formatında açıklanıp, doğa spor kulüplerinin, üniversitenin, çevre duayenlerinin fikirlerine başvurulacaktır. O zaman tartışılması gereken hususları açık yüreklilikle tartışabilecek bu arkadaşlar bugünlerde yanlış feveran etmektedirler. Bizler bu projeleri uygularken koruma ve kullanmayı yan yana uygulamak istiyoruz. Yaradan bu coğrafyayı bize teslim etmiştir. Kendi haline bırakmakla turizme yönelik projeleri uygulamak arasında bir fark yoktur. Herkesin doğa bilinci kendine göre vardır. Karşıdan bakmakla doğa bilinci yaşanmaz. Önemli olan verimliliktir. Hem kullanmak hem korumaktır.’’

 

Bu haber 671 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...