Gölcük yatırımına destek

22 Temmuz 2015 18:03

Gölcük’te yapılan çalışmalar ve yatırımlarla ilgili tartışmalara Isparta Turizm Tanıtma Ve Doğa Sporları Kulübü Derneği de katıldı. Dernek başkanı Ali Telli Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklamada, Gölcük’te yapılacak yatırımlara destek verdiklerini belirtti.

Yatırımları engelleme çalışmalarının kasıtlı olduğunu söyleyen Telli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bilindiği gibi Milli Parklar Bölge Müdürlüğünün Gölcük için hazırladığı koruma amaçlı doğa projesi bir gurup tarafından engellenmeye çalışılmaktadır.

Grup sosyal medya üzerinden imza kampanyası başlatmıştır. Bunların amacı Isparta’ya yatırım gelmesini bilmeden engellemektir. Bu kişilere sormak lazım: ”Gölcük’ü korumak için ne yaptın? Çöp topladın mı? 7-8 çuval dolusu pet şişe topladın mı? Çocuk bezi, naylon poşet topladın mı? Akşamları alem yapıp şişeleri kırıp oraya buruya atanlara engel olabildiniz mi?” Tabi ki hayır. Ama biz bunların bir kısmını yaptık. Millî Parklar Bölge Müdürü Adnan YILMAZTÜRK Isparta için bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ona engel olmamak lazım. Yapılacak olan Tesisler Futbol sahası, tenis kordu, kayıkhane, at çiftliği, macera parkı botanik, masal dünyası gibi tesisler. Bu tesisler hemen gölün sıfır noktasına yapılmayacak. Uygun olan tepeler (Pilav tepe, Kiraz tepe) gibi yamaçlara ve uygun alanlara yapılacak. Bu tesisler sayesinde Gölcük bir yaşam merkezi haline gelecek. Isparta için İstihdam sağlayacak. Turizm potansiyelimiz artacak. Futbol takımları buraya kamp yapmaya gelecek. Isparta esnafı ve yakın köyler ürünlerini satacak. Gölcükte Yaz, kış ayrı aktiviteler yapılabilmekte, doğa yürüyüşleri, bisiklet gezintileri, yapılmakta. Kamp kurulmaktadır. Amatör balık tutulmakta, Kuş gözlemciliği, ve Doğa fotoğrafçılığı yapılabilmektedir.  Yazın ayrı bir güzel, kışın ayrı bir güzellikte gölcüğümüz için bu yatırımlar bir an önce hayata geçmelidir.

Isparta kamuoyunu bu yatırımlar için daha hassas davranmaya ve desteklemeye davet ediyor, saygılar sunuyorum.”

 

Bu haber 715 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...