‘’Isparta’ya girerken burnumuza kötü kokular geliyor’’

22 Temmuz 2015 18:04

Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül, Sav’daki koku sorununu tekrar gündeme getirerek, İl Koordinasyon Kurulu’nun konuya çözüm bulmasını istedi. Bülbül, “Isparta yaşanabilir iller arasında ön sıralarda yer alıyor. Ancak Sav’dan gelirken şehrimize girerken kötü kokular geliyor” dedi.

Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül, Sav ve Isparta’nın en önemli sorunlarından bir tanesi olan kokuyu İl Koordinasyon Kurulu gündemine taşıdı. Dünkü toplantıda konuşan Prof. Dr. Bülbül, bu sorunun acilen çözülmesi gerektiğine işaret etti. Prof. Bülbül, “Isparta yaşanabilir iller arasında ön sıralarda yer alıyor. Ancak Sav’dan şehrimize girerken kötü kokular geliyor. Burada ayrıca dersi sanayi var. Bugüne kadar bir çözüm getirilemedi. Isparta Belediyesi benim sorunum değil diyor. Sav benim hiç sorunum değil diyor. Dericiler bizim ödeneğimiz yok ki arıtma yapalım diyor. Bu sorunun giderilmesini istiyoruz” dedi.

KURUMLAR BİRLİKTE BU İŞİ YAPACAKLAR

Vali Vahdettin Özkan da bu konunun daha öncede gündeme geldiğini belirterek, bahsedilen kurumların birlikte bu işi çözeceklerini söyledi. Vali Özkan, “Kurumlar birlikte bu işi yapacaklar. Biz de koordinasyon kurulu olarak talimat vereceğiz” dedi.

SDÜ’YÜ HER YAĞMURDA SU BASIYOR

Öte yandan her yağmurda SDÜ’yü su bastığını ifade eden Prof. Dr. Mahmut Bülbül, “sanıyorum yağmur suyu şebekesiyle kirli su kanalizasyon çalışmasının entegrasyonu DSİ ile Belediyenin koordinasyonu gerekiyor. Bu nedenle bu baskınlar her yağmurda devam ediyor. Burada ortak bir çalışma olması gerekiyor. Bununla ilgili bir yatırım olması lazım. DSİ’nin de kamulaştırması gerekiyor. Bu konuda üniversitemizin, belediye ile DSİ’nin ortak bir çalışması gerekiyor” şeklinde konuştu.

ÇEVRE YOLUNDA SORUNLAR DEVAM EDİYOR

Diğer taraftan yeni yapılan çevre yolunun sorunlarının devam ettiğini ileri süren Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül, Eğirdir yolu üzerindeki köprülü kavşak çalışmasının bir an önce ele alınması gerektiğini belirtti. Bülbül, “Yeni yapılan çevre yolumuzun kot farkından dolayı her yağıştan sonra sorunlar yaşanıyor. Bu iş belediye ile karayolları arasında bir koordinasyon yapılması gerekiyor” dedi.

Bu haber 835 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...