İl Başkanlarından koalisyon açıklaması

22 Temmuz 2015 18:06

MHP İl Başkanı İsa Yalçın ile AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, liderlerinin koalisyon için yaptıkları ziyaret ve verdikleri mesajı yorumladılar. Yalçın, koalisyon içinde olmayacaklarını belirtirken Zabun da hükümeti kurmak için kurmayacaklarını bildirdi.

7 Haziran seçimlerinin üzerinden 1,5 ay geçmesine rağmen halen daha hükümet kurulamadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlerde en çok oy alan Ak Parti lideri Davutoğlu’na hükümeti kurma görevi verdikten sonra diğer 3 parti ile görüşmeler başladı. Koalisyona en yakın iki parti olarak görülen MHP ve AKP İl Başkanları durum değerlendirmesi yaptı.

DÜN DEDİĞİMİZİ BUGÜN İNKÂR ETMEYİZ

İlk olarak MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Davutoğlu Bahçeli görüşmesini değerlendirerek düşüncelerini açıkladı. Yalçın, ‘’MHP 7 Haziran seçimlerindeki her açıklamasının arkasındadır. Ama her şartta diyaloga da hazırdır. Bu dönemde MHP’ye aziz Türk milleti tek başına iktidar ol dememiş muhalefette ol demiştir. MHP de sandık sonuçlarını okumuş ve kendisine bir ders çıkarmıştır. Biz hiçbir zaman söylediğini inkâr eden ve yarın farklı düşünen bir siyasi parti değiliz. Çok nezaketli bir görüşme oldu. Türk siyasi tarihine bu şekilde önemli bir not düşüldü. Kamuoyuna sanki MHP’ye gidildiği zaman çok sevimsiz bir tablo, bir görüşme olacak gibi algı oluşturulmaya çalışıldı. Ama görüldüğü gibi Sayın Başbakan gayet de memnun şekilde, istediği cevabı alamasa bile bekledikleri olmasa bile, umut dolu ve Türkiye adına yarın için çok güzel temellerin atıldığı çok güzel bir görüşme olarak ifade edildi.

‘’KIRMIZIÇİZGİLERİMİZİ KİMSEYE ÇİĞNETMEYİZ’’

Türkiye’de CHP-AKP’nin bir hükümet denemesi olacaktır. Temennimiz MHP olarak bu hükümetin kurulmasıdır. Kurulmazsa seçim dahil her türlü görüşmeye açık olduğunu sayın genel başkanımız ifade etmektedir. Ama MHP terörün bu kadar azdığı dönemde, devletin kolluk kuvvetlerinin etkinliğinin tamamen kaybolduğu bir Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinde, her şey günlük, gülistanlık gibi bu işin içinde yer almaz. Bu iş normalse bu işi normal görenlerle iktidar olmaları yönünde sayın genel başkanımız kendilerine bir seçenek sunmuştur. İnşallah Türkiye’de hayırlısı ne ise o olsun. MHP, hiçbir şartta bu kırmızıçizgilerini veya yanlış anlaşılmaması için bu ülkenin geleceğini tehdit eden ana hatlarını kimseye çiğnetmeyecek. Bunları yok saymayacaktır’’ dedi.

‘’TÜRKİYE’NİN GERİ GİDİŞİNE SEBEP

OLACAK BİR ARAYIŞ İÇİNDE DEĞİLİZ’’

Öte yandan AK Parti İl Başkanı Osman Zabun da ‘’2015 seçimlerinde de milletimizin ortaya koymuş olduğu iradeyi iyi okuduk ve bu çerçeve içerisinde de gerçekten samimi biçimde meclisteki partilerin tamamıyla bu görüşmeleri sürdürüyoruz. Sayın genel başkanımız da başta olmak üzere bunları sık sık kamuoyunun önünde, şeffaf bir biçimde ve Türkiye’nin geriye doğru gidişine sebep olabilecek bir çerçeve içinde değil, geleceğe doğru emin adımlarla devam eden, birçok yatırımın tamamlanacağı bir sürece odaklanan bir koalisyon arayışı içerisinde. Burada muhalefet partileri değişik vesilelerle görüşlerini ifade ediyorlar. Kimisi koalisyonda oluruz, olmayız, kimisi de kırmızıçizgimiz var diyor. Bunların hepsi millet iradesinin sandığa nasıl yansıdığını okuyamamak anlamına gelir. Öyle zannediyorum ki böyle bir tablo çizen aziz milletimiz bunun sonucunu da çok iyi değerlendirecek. Muhalefet partilerinin bu tutum ve davranışlarının da eğer tekrar bir seçim söz konusu olursa koalisyon kurulmazsa herhalde bir sonucu olacaktır diye düşünüyorum.

7 HAZİRAN ERTESİ ZATEN ÇALIŞMALARA BAŞLAMIŞTIK

Biz her türlü seçeneğe hazırlıklıyız. Bunu ifade etmek bile AK Parti’nin kendi dinamiği içerisinde gereksiz bir şey. Çünkü AK Parti’nin siyaset felsefesinde her türlü ihtimale 365 gün hazır durmak şeklinde bir kültürü oluşmuştur. Bu çerçeve içerisinde baktığımızda zaten biz 7 Haziran ertesinde çalışmalara başladık. Koalisyon olsa da bizim her an seçim olacak gibi çalışma performansımız vardır’’ şeklinde konuştu.

Bu haber 804 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...