“Kurumlar olası afete karşı duyarsız!”

23 Temmuz 2015 18:55

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Muhammet Arabacı, Isparta’da Bütünleşik Afet Tehlike Haritalarının hazırlanması için kurum, kuruluş ve belediyelere yazı gönderdiklerini ancak kendilerine bir dönüş yapılmadığından yakındı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, tüm Türkiye’de başlatılan çalışma kapsamında Isparta’nın Bütünleşik Afet Tehlike Haritalarının hazırlanması için bir hazırlık girişiminde bulundu. Bu kapsamda Müdürlük, belediyeler ile kurum ve kuruluşlara yazı göndererek, ellerindeki belge, dokümanları istedi. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Muhammet Arabacı, bu isteğe kurumların ilgisiz kaldığını belirterek, konunun önemini anlattı.

YAŞANAN AFETLER SAYILAŞTIRILARAK, ÖNLEM ALINMASI SAĞLANACAK

Kurum ve kuruluşlarla ile belediyelerin ellerinde bilgi, doküman ve belge varsa ulaştırmalarını isteyen Arabacı, “Bu konuda duyarlı olunmasını rica ediyorum. Şuana kadar geri dönem kurum olmadı” dedi. Bu haritanın neden hazırlanacağı yönünde bilgi paylaşan Arabacı, şunları söyledi: “İlimizde daha önceki yıllarda meydana gelmiş heyelan, kaya düşmesi, çığ, deprem gibi olayların harita üzerinde sayısallaştırma çalışmaları yapılacak. Bu çalışmalarla biz meydana gelmiş afetleri ve bunlarla birlikte meydana gelebilecek riskleri belirleme çalışmalarını sayısal olarak göstereceğiz. Bir yapı yapılmadan, imara açılmadan önce isteyen kurum haritalar vasıtasıyla görebilecek. Tüm Türkiye’nin risk haritaları çıkacak. Burada deprem, burada heyelan, kaya düşme gibi tehlike haritaları çıkmış olacak.”

 

Bu haber 592 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...