Gölcük yurt dışında olsaydı böyle mi kalırdı?

23 Temmuz 2015 18:57

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yeni Gölcük projesine gelen eleştirilere tepki gösterdi. Başdeğirmen, ‘’Gölcük Isparta’da, Türkiye’de değil başka bir ülkede olsa böyle mi kalırdı? Biz böyle yerleri koruma altına alıyoruz. Hemen tel örgülerle çeviriyoruz. Bunun bize faydası ne?’’ dedi.

Isparta’ya  ve bölgemize yeni bir kan olacak Gölcük Projesi her kesimden destek görüyor. Son olarak ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Yeni Gölcük Projesi’yle ilgili düşüncelerini açıkladı. Projenin Isparta için konuşulması, tartışılması gereken bir konu olduğunu çocukluğundan beri beklediği, hayal ettiği bir proje olduğunu belirten Başdeğirmen, ‘’Yıllardır böyle bir şeyin yapılmasını bekliyoruz. Bu gerçekleşirse sadece Ispartamız için değil Türkiye’miz için çok güzel bir proje olabileceğini düşünüyorum. Çok güzel bir doğal ortamda spor tesislerinin olabileceğini düşünüyorum. Engellerin neden olduğunu anlamak mümkün değildir. Popülizm bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Veya bu bölgeyi ve insanımızı tanımayan, buradaki insanların buna ne kadar önem verdiğini bilemeyen kişiler olduğunu düşünüyorum. Bir fabrika da olsa onun atıklarının bertaraf edildiğini bilmeleri gerekir. Böyle bir projenin o gölü kirletmeyeceğini anlamaları gerekir.

GÖLCÜK YURT DIŞINDA OLSA BÖYLE KALMAZDI

Biz yıllarca Isparta’da yaşayan, doğayı ve Gölcük’ü bilen insanlar olarak bu projenin yapılması taraftarıyız. Ekonomik anlamda da Isparta’mıza çok güzel değerler kazandıracak. Ülkemize de kazandıracaktır. Yurtdışından da insanların ve spor takımlarının buraya geleceğini düşünüyorum. Yurtdışı takımları böyle yerleri istiyorlar. Böyle bir imkân varken bunu istememek akıl karı değil. Birçok arkadaşımız yurtdışına gittiği zaman bizim gördüğümüz kadar tabiatı düzgün olmayan yerlerin ne kadar önemli olduğunu, ne kadar güzel değerlendirildiğini görmüşlerdir. Hatta biz hep konuşuruz. Gölcük Isparta’da, Türkiye’de değil başka bir ülkede olsa böyle mi kalırdı? Oraya nasıl değer kazandırırlardı?’’ dedi.

GÖLCÜK İNSANLIĞIN HİZMETİNE SUNULMALI

Öter yandan Türkiye’de böyle yerlerin koruma altına alındığını ve hemen tel örgülerle çevrildiğini ifade eden Başdeğirmen, şöyle devam etti; ‘’Burası tarihi alan ve buraya giremezsiniz diyoruz. Bunun bize faydası ne? Biz önce kullanarak korumasını bilmek zorundayız. Burada bir evimiz var. Evimizin önünde bahçemiz var. Orayı kullanmıyor muyuz? Mutlaka en güzel şekilde bakıyoruz. Gölcük’e gittiğimizde bakımsız, insanlar orada oturacak yer bulamıyorlar. Tuvaleti aradığımızda yok.  Bunların böyle mi olması lazım? Çocukluğumuzda gittiğimizde günümüz orada geçerdi. Buranın güzel bir projeyle insanlığın hizmetine sunulması lazım.

DAVRAZ, GÖLCÜK VE ATATÜRK STADI KOMBİNASYONU YAPMALIYIZ

Işıklı stadyumumuz var. Takımlar Gölcük’e antrenmana gelseler çok güzel olmaz mı? Ayrıca gelen takımlar Davraz’a çıksalar. O kadar güzel stadyumumuz var ki insanlar Antalya - Denizli maçında kendilerini Şükrü Saraçoğlu’nda zannettiler. Neden bunları değerlendiremiyoruz? Gölcük’le birlikte bunu 3’lü kombinasyon yaptığımızda dünya takımları gelir burada kamp yaparlar. Yıllarca o bölgede bir tane ağaç kesilmemiştir. İnsanımız orayı korumayı bilir. Karşı çıkan kişiler bize destek versinler, engel olmasınlar.’’ 

Bu haber 814 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...