Yenişarbademli’lere bürokrasi engeli..

23 Temmuz 2015 18:58

Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem, ilçesindeki hastaların direkt Isparta merkeze sevk edilmediğini ileri sürerek, “Önce Şarkîkaraağaç’ta bir ambulans değişimi oluyor, sonra Isparta’ya sevk ediliyor. Bu uygulamanın son bulmasını istiyoruz” dedi.

Isparta’nın belki de en talihsiz ilçelerinin başında Yenişarbademli geliyor. İlçe mülki sınırlarının yüzde 98’i birinci derece doğal sit alanı. Belediye imar planı ile tarım alanları dahil Kızıldağ Milli Parkı sınırları içinde olan ayrıca Beyşehir Gölü Koruma Havzası Özel hükümleri yaptırımlarına maruz kalan Yenişarbademli, sağlık ve proje destekleri konularında da istediğini alamıyor. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına katılan Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem, ilçesinin bu anlamda yaşadığı sorunları aktardı.

HER GELENİ ŞARKİKAARAĞAÇ’A SEVK EDİYORLAR

Yenişarbademli’den hasta sevkiyatının Şarkikaraağaç üzerinden olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Erdem, bu uygulamanın derhal sonlandırılmasını istedi. Erdem, “İlçemizdeki hastalar direkt olarak Isparta merkeze sevk edilemiyor. Önce Şarkikaraağaç’ta bir ambulans değişimi oluyor sonra Isparta’ya sevk ediliyor. Yenişarbademli’den direkt Eğirdir ya da Isparta merkeze hasta sevkiyatı olursa daha iyi olacaktır. Bir de oradaki doktorun inisiyatif sahibi olmalarını istiyoruz. Yoksa her geleni Şarkikaraağaç’a sevk ediyorlar” şeklinde konuştu.

ANTALYA, YENİŞARBADEMLİ’DEN GERİ Mİ KALMIŞ?

Öte yandan BAKA’ya yaptıkları 1 Megawaat/Saat gücündeki GES Enerji Üretim Santrali projesinin reddedilip, aynı proje için Antalya Büyükşehir ve Konyaaltı Belediyelerine onay verilmesine sitem eden Erdem, “BAKA’ya yenilenebilir enerji kapsamın bir proje sunmuştuk. Bizimle birlikte Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Konyaaltı Belediyesi’ne verilmiş. Tabii oralar Yenişarbademli’den geri kalmış sanırım bize yetiştirecekler oraları” dedi.

SİZ TEKRAR BAŞVURUN BEN TAKİP EDECEĞİM

Bunun üzerine Vali Vahdettin Özkan, Erdem’e tekrar başvuru yapması önerisinde bulunarak, “Siz başvurun ben takip edeceğim” dedi. Vali Özkan’ın bu teklifine Erdem, şu yanıtı verdi: “Müracaatımızı reddedildi. BAKA’nın desteklemesi bir seferdi. Artık TKDK’ya müracaat edeceğiz.”

Bu haber 805 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...