UFUK YARATACAK BİR PROJE

23 Temmuz 2015 18:59

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanıyor.  SDÜ arkasında bulunan mermer ocağının üzerine öğrenci yurdu inşa edilecek. Raylı sistemin de kullanılması planlanan projede harika bir yaşam alanı ortaya çıkarılması planlanıyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, Isparta’da görüntü kirliliği yaratması nedeniyle uzun süre tartışmalara neden olan Süleyman Demirel Üniversitesi arkasındaki mermer ocağı üzerinde önemli bir projeyi hayata geçireceklerini bildirdi. Ekonomik olmadığı gerekçesiyle Orman Bölge Müdürlüğüne teslim edilen alan üzerine yurt inşa edilmesi planlanıyor. KYK’nın da talebi üzerine üniversiteye yakın olması dolayısıyla bu alanı yurt olarak değerlendirmek istediklerini ve bunun örneğinin Türkiye’de olmadığını belirten Yılmaztürk, ‘’Mermer ocağına yurt kompleksi örneği biz de yok. Dünyada nadir örneği var. Bu konsept proje ODTÜ’deki hocalarımız yardım ettiler. Paftası da hazırlandı. Avam projesi onay aşamasında. Detay projeler SDÜ işbirliğinde hazırlanacak. 3 hektarlık bir alan. Anahtar teslim ihaleye çıkacak. Kriz bir alandan böyle bir alan çıkabiliyor. En azından bu görüldü. Zemin deprem konusunda çok sağlam. Üniversiteye çok yakın’’ dedi.

HARİKA BİR YAŞAM ALANI ORTAYA ÇIKACAK

Öte yandan alanın Teraspark’tan çok daha avantajlı olduğunu ve raylı sistemle alana çıkılabilme çalışmaları yapıldığını ifade eden Yılmaztürk, şöyle devam etti; ‘’Çağdaş bir proje. Çirkin bir görüntüyü güzel bir görüntüye çevireceğiz. Mermer ocağını böyle bir projeye çevirme açısından ilk olacak. Yollara taş döşemeyeceğiz mermer olacak. Kırık bir ekosistemden, harika bir yaşam alanı çıkartacağız.

BAKANLIK ONAYI BEKLENİYOR

Isparta birinci sınıf tarım toprağıdır. En büyük sorunumuz tarım alanlarının imara açılmasıdır. Bu tür alanların yapılması bir fırsattır. İnşallah bunu yaparsak bu şekilde alanların değerlendirilmesinin önünü açacağız. Şuanda Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne sunuldu. Onaydan sonra üniversitemiz peyzajını yapacaklar. Ondan sonra bakanlığa sunacağız. Bir aksilik olmazsa yatırımı KYK ya da üniversite yapacak.’’

 

Bu haber 729 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...