Eğirdir´de Klasik Müzik Rüzgarı

25 Temmuz 2015 09:42

Eğirdir Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Klasik Müzik Festivali eğirdir  belediyesi eski zabıta lokali üzerinde başladı.

Eğirdir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Klasik Müzik festivali etkinlikleri kapsamında Piyano, Keman ve Flüt çalabilecek, nota öğrenmek ve müziğin büyülü dünyasına girmek isteyenler için eski zabıta lokalinde ücretsiz kurs veriyor.

Organizasyon Sorumlusu İlkay Şengöl (Can) "Bölgemizdeki gençlerimizin klasik müziği yakından tanıyabilmeleri,müzik öğrencileri için de eğitici ve yaratıcı olanakları sağlayabilmek öncelikli amacımızdır. Herkesin müzik dinlemesini,müzikle buluşmasını,müzikle yaşamasını sağlayabilmek hevesiyle yola çıktık. Festivalde her şey gönüllülük esasına dayanarak yapılıyor.Şu anda ülkemizde düzenlenen benzeri organizasyonlardan farkı da bu. Tüm çalışmalar Eğirdir Belediyesi desteğiyle ve bireysel katkılarla yapılıyor. Düzenlenecek olan tüm atölyeler ücretsiz.Atölyelerde ülkemizin çeşitli konservatuvarlarından öğrencilerimiz öğretici olarak ücret almadan ders verecekler. Enstrümanlarımızın bir kısmını Eğirdir Belediyesi aldı. Bir kısmını Eğirdir’lilerden topluyoruz ya da bireysel bağışlarla alıyoruz.Kısacası her şey amatörce yapılıyor. Temel olarak 3 kategoride (piyano,keman,flüt) enstrüman dersleri veriliyor.

Festival boyunca tüm öğreticilerimiz bireysel ve ortak konserler verecekler. Festival sonunda da katılımcılarımızdan oluşacak olan ‘Gökkuşağı Orkestramız’ öğrendiklerini sergileyecek. Konserlerimiz Eğirdir’in tarihi ve doğal mekanlarında düzenlenecek. Enstrümanlarımız festival dışı zamanlarda Eğirdir Belediyesi gözetiminde Eğirdir’deki okulların kullanımına sunulacak. Tüm klasik müzik gönüllülerini bize destek olmak için 20 Temmuz-16 Ağustos tarihleri arasında Eğirdir'e bekliyoruz" dedi.

Eğirdir'de bu yıl ilki düzenlenen festival'e Alla Blatow , Lala Margulis ve  Zeynep Yurdakul gibi tanınmış piyanistlerin dışında Klavyeli Çalgılar Eğitmenleri Fulya Kapucugil, Seren Saraç, Zeynep Kökten, Üflemeli Çalgılar Eğitmenleri Elif Begüm Edirne, Meltem Güler, Merve Kuşoğlu, Pelin Pektaş Telli Çalgılar Eğitmenleri, Bengi Çetin, Ebru Söylemez ve Pınar Haybat görev alıyorlar.  

Bu haber 704 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...