Kırsal kalkınma için gurbetçilere büyük fırsat

25 Temmuz 2015 09:59

TKDK İl Koordinatörlüğü, bayram dolayısıyla memleketlerine gelen gurbetçilerle biraraya gelmek amacıyla Yalvaç Özbayat'ta bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatörlüğü, Fransa’da çok sayıda gurbetçisi olan Yalvaç İlçesine bağlı Özbayat Köyünde pazartesi günü akşam 21:00 ile 23:00 arasında IPARD II hibe destek programının tanıtımı ile ilgili geniş katılımlı bir toplantı düzenledi.   İl Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman Gülcü, toplantıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Köy muhtarımız kurumumuzu aradı, Fransa’da çalışan gurbetçilerin Ramazan Bayramı tatili nedeniyle köyde olduklarını ve köylerinde TKDK hibe destekleri konusunda bir bilgilendirme yapmamızı rica etti. Bizde bunun, yurt dışında birikim yaparak kendi memleketlerine dönmeyi düşünen ve dönünce ne yapsam acaba diye düşünen gurbetçilerimiz için önemli bir fırsat olabileceğini düşündük. Hatta, kendilerine örnek olsun diye toplantıya Almanya’dan gelerek kendi memleketi Ş.Karaağaç ilçemize TKDK hibe desteği ile bir soğuk hava deposu kazandıran Kemal ÇALIK’ı da davet ettik ve o da kendi hikayesini anlattı.

Çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik, çok sayıda vatandaşımız ilgiyle bizi dinledi. Özbayat köyünden proje çıkacağını umuyoruz. Muhtar Emrullah UÇAR’a iligisi ve daveti için teşekkür ediyoruz."

Kurum olarak öncelikli amaçlarının Isparta’ya ve Isparta kırsalına TKDK aracılığı ile yeni yatırımlar kazandırmak olduğunu belirten Gülcü, bu sayede kırsal alanda yeni istihdam alanları oluşturarak şehir merkezine göçün azalabileceğini ve kırsalda yaşayan halkımızın refah düzeyinin ancak yeni yatırımlarla yükselebileceğini bildirdi. Köy Muhtarı Emrullah UÇAR da TKDK İl Koordinatürüne ve çalışma arkadaşlarına gerçekleştirdikleri tanıtım toplantısı için teşekkür etti ve önümüzdeki dönemde TKDK’ya projeler sunacaklarını söyledi.

 

Bu haber 645 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...