‘’Başkan sadete gel!’’

25 Temmuz 2015 10:05

İl Genel Meclis Üyesi Özdemir, İl Özel İdare alanı ile Böcüzade Parkı’nın bir bölümün takası konusunda Başkan Günaydın’a ateş püskürdü. Özdemir, ‘’Sulak yerden tarla falan bağışlamıyoruz. Kamu vicdanı, kamu yararı ve sizin düşüncelerinize uzak olan kamu fayda hesabı bizde ön plandadır’’ dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, mülkiyeti İl Özel İdare’nin olan eski İl Özel İdare binasının altına otopark yapmak istediğini açıklamış ve hatta İl Genel Meclis üyelerini ikna etmek için brifing bile vermişti. İl Genel Meclis Üyeleri de Başkan Günaydın’ın bu çalışmasına engel olmamak için arsa karşılığı Bözcüzade Parkı’nı talep ederek takas teklifinde bulunmuştu. Olaya bilirkişileri dahil eden Başkan Günaydın, parkın tamamını değil de en fazla 4000 m2’sinin verilmesini uygun görmüş ancak İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, Başkan Günaydın’dan 11 bin m2 talep etmiş ve ‘’Bu bizim son ve nihai kararımızdır’’ demişti. Aylar önce başlayan bu süreç şu anda tıkandı.

‘’ YARIM KALMASIN DİYE ALINAN BİR KARARDI!’’

İl Genel Meclis Başkanı Fevzi Özdemir, Başkan Günaydın’ın ‘’İl Genel Meclisi yanlış yapıyor’’ açıklamalarından sonra deyim yerindeyse patladı. İl Genel Meclisi’nin Başkan Günaydın’ın isteği doğrultusunda ikinci teklifini getirdiğini belirten Özdemir, ‘’Neden? İlk görüşmede Böcüzade Parkı’nın tamamına okey deyip sonra pardon dediği, düşünmeden okey verip sonra bilirkişi raporlarına istinaden olmazmış diyerek vazgeçtiği, arsa sözünün ortada kalmaması için ayıp olmasın diye sırf başkanın ufuk dolu, uzaydan görünecek stilde, asrın harikası, dünyada bir ilk olacak, otopark içerisinde 70 km sürat yapılabilecek müthiş otopark projesi yarım kalmasın diye almış olduğumuz belediyeye yardımcı olabilecek nitelikte bir karardı. Fakat karara başkanın tepkisi çok komik bir durum arzediyor. Başkana göre kendisi sütten çıkmış ak kaşık, her şeyi bilen, vızır vızır değil, cazır cazır konuşma becerisine sahip bir Belediye başkanı. Bizler başkana göre hiç işlem bilmeyiz, memleket meselelerini hiç görmeyiz, bizler bisiklet yolu da bilmeyiz. Bizler asfalttan da anlamayız. Bizler istişareden hiç anlamayız. Bizler spor sosyal aktiviteye uzak zatlarız. Bizler başkana göre niye varız ki!’’ dedi.

‘’SORUMLULUĞUMUZU İYİ BİLİYORUZ!’’

Günaydın’a sosyal medya hesabı üzerinden göndermede bulunan Özdemir, şöyle devam etti; ‘’Sayın Başkan; Sizin için endişeleniyorum! Sizi anlamak mümkün değil. Anlamakta güçlük çekiyorum. Lütfen sadete geliniz. Önce bir siyasetçi olarak seçilmiş insanlara nasıl davranılması gerekir onu öğreniniz. Biz mücavir alan dışıyla ilgileniyoruz. Mücavir alan dışı oldukça geniş. Tabi nüfus ta yoğun, yani sorumluluğumuzu iyi biliyoruz. Bizde şov olmaz. Gariban, köylü hizmet bekler bizden. Çiftçimiz yol bekler, su bekler. Karar organıyız karar veririz. Biz meclis olarak hep istişare ederek karar alırız. Artıyı da eksiyi de paylaşırız biz. Sayın Vali ile beraber çalışırız. Sayın Vekillerimizle beraber çalışırız. Bize sizin bildiğiniz bir yerlerde olduğu gibi baskı falanda yapılmaz, kimse yapamaz. Bizimkisi bir sevdadır bazıları anlamaz.

‘’BİZ NE YAPTIĞIMIZI İYİ BİLİYORUZ!’’

Biz hangi projelerle, kimin kente katliam yaptığını da cinayet işlendiğini de iyi biliriz. Elin parasını harcamak kolaydır. Elin arsasını harcamak ta kolaydır. Siz başka bir kurumun arsası üzerinde bu kadar rahat sallayıp savuramazsınız. Bizlere ey meclis derken dişlerinizi sıkarak elinizi masaya vurarak tarzsız konuşamazsınız. Sulak yerden tarla falan bağışlamıyoruz. Siz de bağışlayamazsınız. Kamu vicdanı, kamu yararı ve sizin düşüncelerinize uzak olan kamu fayda hesabı bizde ön plandadır. Bizler ne yaptığımızı iyi biliyor ve size de siyasetçiye yakışır hareketlerde aşağılamadan memleket menfaati fikirleri beyan eden demeçler vermenizi tavsiye ediyoruz. Yalan beyanlar bizlere bir şey kazandırmayacaktır. Bugün üste para vermeniz gerekir dediğiniz özel idare arsamıza daha önceleri yapmış olduğunuz anlata anlata bitiremediğiniz 7 katlı otopark projenizi de unutmadığımızı, her geçen zamanda fikirlerinizin ne kadar değişken olduğunu da size hatırlatırız. Saygılarımla. ‘Ey Meclis’ dediğiniz Meclisin bir üyesi Fevzi Özdemir.’’

Bu haber 737 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...