Gönen Mezunları buluşuyor

25 Temmuz 2015 13:33

Isparta Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği, Gönen Öğretmen Lisesi Mezunları Eğitim ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen geleneksel kuru fasülye günü’nde Gönen Mezunları buluşuyorlar. 

Pazar günü Gönen Anadolu Öğretmen Lisesinde saat 10:00’da başlayacak programda yapılacak etkinlikler şunlardır.  Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve Öğretmen Marşı hep birlikte söylenecek, Konuşmalar Yapılacak, Türk Sanat Müziği Söylenip Dinlenecek, Mandolin Korosu Dinletisi Yapılacak, Türk Halk Müziği Söylenecek, Halk Oyunları Oynanacak, Forklör Gösterisi Yapılacak, Resim Sergisi Açılacak, Standlar Gezilecek, Köy Enstitüsüne ve Öğretmen Okuluna ait araçlar ve gereçler görülecek

26. Yapılacak olan geleneksel kuru fasülye günü’nde Gönen Mezunları hasret giderecekler hal hatır soracaklar, öğrencilik anılarını canlandıracaklar, yaşamlarından kesitler sunacaklar.

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Başkanı Ahmet Gençtürk  “Gönen denince Öğretmenlik akla gelir. Isparta, Burdur, Denizli ve Fethiye’nin köylerinden gelen yoksul ve zeki köy çocuklarının gidebileceği okullardan biri Gönen Öğretmen Okulu idi. 1974 yılında yanlış bir uygulama ile öğretmen lisesi yapıldı. Şimdi de yeni bir yanlışla Öğretmen liseleri kapatılıyor.

Diyoruz ki bir oldu bittiye getirerek Anadolu Öğretmen Liselerini kapatmayın. Sayın yetkililer aldığınız kararı tekrar gözden geçirin, öğretmenlik ruhu ancak ve yalnız öğretmen okullarında kazanılır” dedi

Gençtürk “Öğretmen okullarında eğitim vardı, arkadaşlık vardı. Müzik, resim, beden eğitimi en önemli derslerdi. Mandolin, filüt ve saz çalınırdı. Zeybek oynanır halay çekilirdi, her türlü sporu öğrenciler yapardı. Öğrenci iken öğretmenliğe başlanırdı. Çok iyi eğitim ve öğretim veren öğretmen okulları ve öğretmen liseleri kapatılmasın. Uygulama alanları olan bu okullardan yararlanılsın. Geleneksel kuru fasülye gününe tüm Gönen mezunları ve Isparta halkımızı davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 801 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...