4 yılda ne değişti?

25 Temmuz 2015 13:37

İl Genel Meclis Üyesi Fevzi Özdemir, Başkan Günaydın’a soru sorarak ‘’Günaydın 2011’de 7 katlı, tepesinde restoranı olan çok güzel bir otopark projesini bize sundu. Ziya beyin o gün yer altına inmek gibi bir projesi yoktu. 2011’den bu yana ne değişti de orayı yeşil alan ilan etmeye kalkıyorsun?’’ dedi.

İl Genel Meclis Üyesi Fevzi Özdemir, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdikten sonra bir de dün düzenlenen basın toplantısında sorular sordu. İl Özel İdare’nin Isparta Belediyesi gibi önemli gelirleri olmadığını onlar gibi çok para kazanan bir birim olmadıklarını ileri süren Özdemir, ‘’Devletin gönderdiği bütçeye göre hareket ediyoruz. Ayrıca sorumluluğumuz çok fazla. Bu da bizim özel idare kaynaklarını en rantabl şekilde değerlendirmemizi gösteriyor. İl özel idaresinin bir kaynağı varsa bunu en iyi şekilde değerlendirmesi gerekiyor. Bunun tek sebebi de köylüsü, çiftçisi ve ilçede yaşayana iyi hizmet etmek istemesidir’’ dedi.

2011 YILINDAN BU YANA NE DEĞİŞTİ DE

YEŞİL ALAN İLAN ETMEYE KALKIYORSUNUZ?

Isparta Belediyesi’nin diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yaptığı projelerde nasıl davrandığını çok iyi bildiklerini ifade eden Özdemir, şöyle devam etti; ‘’Bizler de seçilmiş olarak siyaset yapıyoruz. İl Özel İdare alanının yıkılma süresi 8-9 yıla dayanıyor. Oraya konsept proje düşünüldü. O proje Isparta’da 2700 kişiyle yapılan bir anketin sonucuydu. O dönemde ilk kez İl Genel Meclisi ile Belediye Meclisi Üyeleri ortak toplantı yaptı. Biz oraya yapmak istediğimiz bir binaya karşılık Yusuf Başkanın 7 katlı, tepesinde restoranı olan çok güzel bir otopark projesini bize sundu. O günkü fikir oydu. Ziya beyin o gün yer altına inmek gibi bir projesi yoktu. Bugünse ‘Burası yeşil alan, Ispartalı da böyle istiyor’ diyor. Biz Isparta halkının isteklerine karşı değiliz. 2011 yılından bugüne kadar ne değişti de orayı yeşil alan ilan etmeye kalkıyorsunuz? Orası il özel idarenin mülküdür. Bir takım olayları anlatırken her şeyden önce karşıdaki insanlara saygı duymak gerekir. Koşa koşa gelmeleri, üste para vermeleri, koşarken düşmeleri ve burunlarını kırmaları lazım gibi Isparta’yla alay eden bir tavırla cevap verilemez.

KARATEPE VE SİDRE GÖRSELİNİ KAPATAN BİRİ YEŞİL ALANDAN BAHSEDEMEZ!

Şimdi temel attığı yerde dönemin Belediye Başkanı Mehmet Aybatılı zamanında alınmış, otopark yapmak için paraları ödenmiş yerleri 10 yıldır neden otopark yapmadılar? Önce bunun cevabını versinler. Başkana ilk teklifimiz ‘altını verelim üstüne biz istediğimizi yapalım’ şeklinde idi. Buna karşı bir kural yok. Bunu kabul etmedi ve ‘üste yapacağım’ dedi. Şuan yaptığı otopark kendi başına hiçbir işe yaramaz. Ama kendisinin her projesi uçuktur hep de bir numaradır. Biz bunları espri olarak aldık. Biz burada tıkayıcı olmadık. 2011 yılında yeşil alan düşüncesi olmayan Ziya Bey, bugün yaptığı Etnografya Müzesi ile benim Karatepe ve Sidre görselimi kapatmıştır. Yeşil alan ağaç dikmekle olmuyor! Oraları kapatan adam yeşil alandan bahsedemez.  O arsa kendilerinin olsa ne yaparlardı? Burada empati yapmak lazım.’’

GÜNAYDIN ORTALIĞI BULANDIRMA  AMACINDA

Öte yandan İl Genel Meclis Üyesi Faik Çırak ise Başkan Günaydın’ın ‘Arsayı bana versinler yüzde 15 vermeye hazırım’ teklifinde samimi olmadığını belirterek, ‘’İhaleler ihale kanunu ile yapılıyor. Resmi gazetede bu ilahe duyurusu yapıldı. Sayın Başkan burası ihaleye çıkarken neredeydi. Ben de belediye başkanlığı yaptım. Borçlu bir belediye ihaleye katılamaz zaten. Isparta belediyesinin 96 milyon bütçesi var, 54 milyon alacağı var ancak tahsil edemiyor. Önce kendi muhasebesini düzeltsin ondan sonra gelip özel idarenin hesabına müdahale etsin’’ diye konuştu. Çırak’tan sonra Başkan Günaydın’ın teklifine de yanıt veren Meclis Üyesi Özdemir, ‘’İhale yapıldıktan sonra 1 ay askı süresi var. O sürede kimse itiraz etmedi. 1/100.000’lik harita askıya çıktı herkes nasıl itirazda bulundu. Çünkü olay budur. Ama yurt askıya çıkınca kimse itiraz etmedi. Süreç bitti şimdi itiraz ediyorlar. Bu basit bir cümle ve ortalığı bulandırmak amacında’’ şeklinde konuştu.

 

Bu haber 696 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...