Annelerin sesi olacaklar

27 Temmuz 2015 19:04

Kısa bir süre önce faaliyete geçen Isparta Mahalle Anneleri Derneği aktif bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Isparta Mahalle Anneleri Derneği kendini ifade edemeyen annelerin sesi olmaya çalışıyor.

Dernek Başkanı Güler Emine Gülfidan,

“Isparta’da ilk olarak kurulan bu derneğimizin kurulum aşamasında sayın valimizin eşi Ruhan hanımın desteği ve fikirleri sayesinde ilk önce bir topluluk halindeyken şimdi Ruhan hanım sayesinde dernekleşme yolunda ilerledik ve resmi kurumlarımız desteği sayesinde annelerimiz annelik sertifikalarını aldı. bu kuruluşumuzun üzerinden 1 yıl geçti şuanda Isparta’nın 44 mahallesinde üçer tane annemiz toplamda 125 annemiz bulunmaktadır.

 Bizim bu yoldaki amacımız susturularak bastırılan söz hakkı ikinci plana bırakılan ve sosyalleşmekten yenilikten kendilerini geliştirmekten yoksun kalmış kadınlarımızı annelerimizi bir araya getirerek onlara rehber olarak onların fikirleri ve projeleriyle birlikte yeniliklere hayata bir merhaba ilk adımı atmalarında destekçisi olmaktır. Kadınların korkularına endişelerine ortak olup onlarla ilk adımı atmaya çalışıyoruz.

Bizler dezanvantajlı kesimlerin sorunlarını kamu oyuna duyurarak farkındalık oluşturmak kendini ifade edemeyen kesimlerin sesi olmak içimizdeki bayanlara yeni bir sosyal çevre kurmak yeni dostluklar oluşturmak. Kadınlarımızın girişimciliklerini ve üretkenliklerini arttırarak projeler yapmak.

KADIN MUTLU İSE AİLE MUTLU EŞİTTİR TOPLUM MUTLUDUR

Buradan bütün kadınlarımıza annelerimize sesleniyoruz artık susmak kabuğumuza çekilerek bir şeylere katkıda bulunamayarak hep bir pencere arkasına sığınmadan ilk adımı atmak istiyorsanız sizleri aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Unutmayın kadın mutlu ise aile mutlu eşittir toplum mutludur.

Son olarak sayın valimizin eşi Ruhan Özkan’a bize verdiği desteklerinden ötürü kendisine bütün mahalle anneleri adına teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Yönetim Kurulu Üyeleri ve Görevleri şu şekilde;

BAŞKAN: GÜLER EMİNE GÜRFİDAN

BAŞKAN YARDIMCISI : LEYLA  KUNT

SAYMAN : SEVİNÇ BATTAL

SEKRETER : NEVİN SERDAROĞLU

ASİL ÜYE : MÜZEYYEN ÇINAR

Bu haber 702 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...